Brak połaczenia z serwerem (konkretny adres)?


(Yoshihiropl) #1

Witam.

Mam problem. Od 2 dni nie mogę dostać sie na pewna stronkę internetową, a mianowicie:

http://cyber-sport.us/

W pierwszych chwilach myślałem, że to serwer nawalił i za jakiś czas wszystko będzie ok, jednak moi znajomi bez żadnych problemów odwiedzają powyższy adres i wszystko działa bez zarzutów...nie wiem co jest grane. Czyściłem ciasteczka, sprawdzałem na 3 różnych przeglądarkach - FF, IE, Opera - wszędzie to samo...

Prosił bym o pomoc, bo już nie wiem czym to może być spowodowane - w przeciągu tych dni nic nie zmieniałem, nic nie ustawiałem, strona działała bez problemu i nagle coś się zepsuło...wszystkie pozostałe strony które regularnie przeglądam działają...

Prosił bym o pomoc...

PS: To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich userów!


(system) #2

Może to firewall zablokował dostęp do tej strony z jakiegoś powodu. Jakiego masz???


(Yoshihiropl) #3

Sprawa jest taka...popatrzyłem, polukałem, trochę rad iiii - wycinek tracert:

C:\Documents and Settings\Vanshei>tracert cyber-sport.us


Trasa śledzenia do cyber-sport.us [127.0.0.1]

przewyższa maksymalną liczbę przeskoków 30


 1  <1 ms  <1 ms  <1 ms localhost [127.0.0.1]


Śledzenie zakończone.


C:\Documents and Settings\Vanshei>

Na stronkę mogę wejść po IP...może to przez kartę sieciową (coś w konfiguracji)...?

Mam Planet'a - model WL-8314...

Firewall...bo ja wiem jakiego (gdzie to sprawdzić?) - pisze mi tylko "Zapora Systemu Windows"...to to?


(freyah) #4

Weź pokaż zawartość pliku hosts, który znajdziesz w

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

Ten plik można otworzyć w notatniku :wink:


(Yoshihiropl) #5

No i po problemie...nie mam pojęcia jakim prawem, ale już wszystko działa bez zarzutu... :shock:

Sory za zamieszanie w takim razie, a i dzięki za fatygę...

Pzdrawiam