Brak połączenia z siecią przez Internet Explorer w Windows 7

Witam!

Mam problem z prawidłowym działaniem programu Internet Explorer w laptopie HP Pavilion dv6. Od chwili zakupu laptopa (12.2009) nie mogę uruchomic IE. Oprócz Internet Explorer, który jest wgrany fabrycznie do komputera w dwóch wersjach (normalna i x64) wgrałem przeglądarkę Mozilla Firefox, która jako jedyna działa. Pozostałe (IE, IEx64, a także Opera, Google Chrome) nie mogą się połączyc z siecią. Połączenie mam za pomocą routera Linksys WAG200G, który podpięty jest do komputera stacjonarnego z systemem XP. System w laptopie to Windows 7. Problem jest tym większy, że nie mogą pobierac się aktualizację dla laptopa HP, ponieważ również pokazuje się problem z połączeniem z siecią. Kiedy łączę się z internetem za pomocą Mozilli to bez problemu mogę za jej pomocą serfowac. Niestety gdy chcę pobrac aktualizację i automatycznie włącza się IE, następuje problem połączenia z siecią. Kiedy próbuję zdiagnozowac problem połączenia za pomocą IE to pokazuje się wykryty błąd, cytuję: “Komputer działa prawdopodobnie normalnie ale urządzenie lub zasób (serwer proxy sieci Web) nie odpowiada”. Nie jestem biegły w sprawach komputerów dlatego zwracam się z zapytaniem czy ktoś z Was mógłby mi pomóc. Z góry dziękuję!

Nie jestem specem w tych sprawach, ale wydaje mi się, że problem tkwi w routerze. Musisz odblokować porty, czy coś takiego…

marecki-1975 ,

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Zapewne masz zablokowaną komunikację IE z internetem w firewallu.

Pierwsze co poszperaj w w systemowym firewallu czy internet explorer ma zezwolenie dostępu do sieci, masz jeszcze zainstalowanego jakiegoś antywira z firewallem ?

Mógł ktoś zablokować dostęp do sieci przez daną przeglądarkę.

Więc najpierw sprawdź blokady w firewallu, i daj nam info czy przeglądarka czasem nie miała zablokowanego dostępu przez firewalla.

W zaporze systemowej nie miałem IE na liście programów, którym system zezwala na pracę. Zezwoliłem w zaporze na pracę, ale dalej nie mogę się połączyc za pomocą IE, a także zaktualizowac programów. Natomiast antywirus mam ESET NOD 32 Antivirus 4, ale nie mam w nim żadnych informacji o dodatkowej zaporze.

marecki-1975 , poprawiłeś tytuł - dalej zero konkretu :?

Ponawiam - popraw tytuł na konkretny, mówiący o problemie. TEMAT POMOCNY

Więcej uwag nie będzie.