Brak połączenia z siecią w grach online

Witam.

Od dwóch dni nie mogę się połączyć z ŻADNĄ GRĄ.

Nie wiem o co chodzi. Myślałem, że to przez Connectify. Odinstalowałem i dalej to samo :frowning:

Próbowałem znaleźć tą opcję w ustawieniach karty “Udostępnianie połączenia internetowego” bo miałem zaznaczone. A nie mogę tego znaleźć.

Nie działają mi wszystkie gry które wymagają połączenia internetowego. Dzieje się tak od około 3/4 dni.

POSIADAM WINDOWS 8.

Sprawdzałem gry:

World of Warcraft

World of Warplanes

World of Tanks

Metin2

Przy każdej wyskakuje podczas włączania launchera, że nie można się połączyć z siecią.

Proszę o szybką pomoc.

leoks , zapoznaj się, proszę, z tym tematem, a następnie - korzystając z przycisku zmien.gif

Pozdrawiam,

Dimatheus

2013-08-09 10:22

Zmiana tytułu była prawie ok - troszeczkę doprecyzowałem. Dlatego też pozwoliłem sobie usunąć Twój poniższy post z zapytaniem o poprawność zmiany tytułu. :slight_smile:

Jakiego masz dostawcę internetowego? Jesteś pewien, że to wina komputera, a nie dostawcy? Z własnego doświadczenia wiem, że np. taki Orange potrafi zablokować porty, z których korzystają gry sieciowe (a także sklep steam), twierdząc, że w ten sposób polepsza nasze doświadczenia z internetem -.-’ W każdym dobrze byłoby sprawdzić, czy na innym komputerze podłączonym do tej samej sieci występuje ten problem.

Witam.

Jeżeli problem nie został jeszcze rozwiązany zapraszam na oficjalne forum gry World Of Tanks do działu " pomoc techniczna".

Specjaliści z przyjemnością pomogą http://forum.worldoftanks.eu/index.php? … echniczne/

Pozdrawiam.

Jasysae