Mam bardzo dziwny problem z wifi otóż mam podłączony router w domu i za każdym razem jak tylko włączam laptop ( asus f3s system windows7) to nie chce mi się połączyć z routerem dopiero muszę włączyć komputer stacjonarny z którym router łączy się kablem żebym na laptopie mógł się połączyć z routerem i internetem … Bardzo proszę o pomoc …
Endriu199411 ,
Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.
Ustaw sobie statyczne IP na laptopie. Instrukcje jak to zrobić znajdziesz w internecie pod hasłem “statyczne ip windows 7”. Przykładowa instrukcja z obrazkami (po angielsku niestety) http://blog.mclaughlinsoftware.com/2009/11/26/windows-7-static-ip/
Być może to wina samego routera - na ten przykład ja mam router Netgear N300 i na poczatku używania pojawiały się podobne cyrki - mam w pokoju 3 urządzenia Wi-Fi i wszystkie 3 gubiły nagle sygnał. Wystarczyło jednak połączyć kablem router z którymkolwiek urządzeniem dosłownie na sekunde i nagle jak czary jakieś Wi-Fi wracało.
Odpukać przez ostatni miesiąc taka sytuacja zdarzyła mi się tylko raz.