Brak połączenia z wybraną stroną www


(Kiwi_1) #1

Witam,

 

W związku z pierwszym postem na forum witam całą społeczność DP.

Przygnał mnie tutaj problem z którym nie potrafi sobie poradzić sam od dłuższego już czasu.

Mianowicie polega on na braku połączenia z PC na Win7 x64 SP1 z stroną  https://www.androidfilehost.com/

gdzie trzymam swoje różne śmieci. Po czasie przeglądarki PC - Firefox, Pale Moon, Chrome, Opera zwracają Time out.

O ile sobie przypominam to strona wcześniej łączyła mi bez problemu. O jakiegoś miesiąca wstecz mam z tym zagwóżdkę.

Z innymi url`ami nie zaobserwowałem problemów z połączeniem..

 

Sytuacja jest o tyle ciekawa, że:

 

  • Ping z mojego PC do tego url dochodzi bez problemu,

  • Nie jestem zbanowany, czy też nie nałożono na mnie żadnej restrykcji ze strony samego hostingu czy ISP.

  • Połączenie z urządzeń mobilnych na Andku jest realizowane przez moją sieć bez problemu, tylko z mojego nieszczęsnego PC są

jakieś szopki.

  • W pliku host nie dodano żadnych dodatkowych wpisów.

-  Odinstalowaniu pakietu Norton Security nie rozwiązało problemu.

  • Zmiana DNS`ów też nic nie dała.

  • Utworzenie nowego usera na PC i łączenie się z jego konta nic nie dało.

  • Połączenie z mojego PC ale przez Web Proxy z stroną jest realizowane, bez proxy niestety już nie.

 

Nie mam pojęcia gdzie leży problem i dla czego. Nigdy z takim czymś nie miałem styczności i nie wiem jak to ugryźć.

Z góry dziękuję wszystkim, którzy poświęcą swój czas na nakierowanie mnie na przyczynę problemu.

 

Jeśli będą potrzebne dodatkowe logi z czegoś tam, czy inne wytyczne to zapodam co trzeba.


(drunkula) #2

A nie masz przypadkiem jakiegoś automatycznego proxy w przeglądarce? Jeżeli tak - wyłącz, jeżeli nie - ustaw proxy.


(Kiwi_1) #3

Nie mam ustawionego żadnego proxy w przeglądarkach. Sprawdzałem już na 3 różnych,

aby zweryfikować, czy to nie wina browser`a.


(banita71) #4

Wyłącz Adblocka i sprawdź efekt. Jeśli to nie pomoże sprawdź czy aby Firewall nie blokuje Ci tej domeny.


(Kiwi_1) #5

Z Adblockiem to już wcześniej sprawdzałem wyłączenie filtrów, nic to niestety nie dało.

Po za tym na Operze (do testu Portable) nie mam żadnego filtra treści.

Firewall z Norton Security, sprawdzałem reguły - niczego się nie dopatrzyłem niepokojącego.

Nie edytowałem, nie dodawałem nowych wpisów tam.

Po odinstalowaniu Norton Security (dla próby) nic się w temacie nie zmienia.

Systemowy firewall przeglądnięty, dla pewności był też resetowany do domyślnych ustawień.

 

Przywracałem ustawienia domyślne TPC/IP i Winsocks - zero zmian.

BTW z tabletu i z telefonu połączenie jest z PC głucho :frowning:

Maleware brak, nie mam pojęcia co jest nie hallo z tym.

 

 


(Barmazu) #6

wireshark, traceroute (tracert) z tego komputera na adres tej strony próbowałeś? Może coś ciekawego odkryjesz.

Masz w domu jakiś router, próbowałeś resetować/sprawdzić ustawienia (wiele z nich umożliwia blokowanie portu 80 dla wybranych adresow IP z sieci lokalnej), etc, etc…