spotkałem się z takim problemem, którego wcześniej nigdy nie miałem, pracując na tej samej przeglądarce (Firefox 26.0).
Mianowicie, kiedy wyszukuje coś bezpośrednio ze strony GOOGLE, to wyszukując słowa np. - " Ławka", wszystko jest ok.
Kiedy natomiast wpiszę słowo np. " Ławka" w PASKU NARZĘDZI NAWIGACYJNYCH i kliknę ENTER, to Google wyszukuje mi słowo bez polskich znaków, tj. “?awka”.
W załączeniu print screent z problemem.
Dodam, że jest wszędzie ustawione na j.polski, również w GOOGLE i wcześniej problemu nie było.
Zsynchronizuj przeglądarkę z kontem Google, a następnie odepnij konto Google i zresetuj przeglądarkę. Wtedy historię będziesz miał dodatkowo na serwerze.
Masz Google, na dole Ustawienia, klikasz w ustawienia wyszukiwania, klikasz w Języki i ustawiasz język polski , jako język Usług Google. Potem na dole będziesz mieć Zapisz.
Wyłączyłem, przeglądarkę uruchomiłem ponownie, a dalej to samo…
Dziwna sprawa …
Bo jak jestem w GOOGLE, to nie ma problemu, tylko z tego paska jak chce wyszukać, a wiadomo, że bez tego ciężko a potem muszę poprawiać znaki zapytania na ąęłóźć
Pewnie reinstalacja Firefoxa pomogłaby, ale wolałbym tego uniknąć.
Nie mam Firefoxa aby sprawdzić jakie ma domyślne parametry , ale podaj tu takie dane, w pasku adresu wpisz: about:config > enter > obiecaj > w polu wyszukiwania wpisz : keyword.URL > i podaj ten ciąg znaków, to będzie coś w stylu :