Brak polskich znaków


(Ford Fokus) #1

Dlaczego nie mam polskich znaków? http://ford.byethost9.com/phpnuke/index.php ver. 2.8


(adam9870) #2

:hmmm: U mnie jest wszystko dobrze :slight_smile:

Mam Mozilla firefox 1.5.0.4.

Sprawdź czy w przeglądarce nie masz przestawionego kodowania, bo wtedy jest źle (u mnie przynajmniej). W firefoxie to Widok>>Kodowanie znaków. Pod Środkowoeuropejski (ISO-8859-2) jest ok. Natomiast w innych to nie za bardzo ;]

Jeżeli okaże się, że to nie jest jednak wina ustawień przeglądarki to zajrzyj:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=79822

punkt 6.


(Ford Fokus) #3

U mnie na Firefox 2.0 A3 i IE6 nie ma :expressionless: Mógłbyś mi nieco wyjaśnić co ja mam zrobić? :mrgreen:

Co ja mam tak na każdej podstronie po kolei poprawiać polskie znaki? :expressionless: Może tylko u mnie jest źle, to sobie podaruję :expressionless:


(adam9870) #4

9d4ee8a95dc69c6am.png

Na ie u siebie nie sprawdzałem :stuck_out_tongue:

Ale sprawdź kodowanie w FF:

73b340becf300187m.png

możesz na GG, lub czymś innym jeżeli jego nie używasz popytać kumpli jak Oni mają ;]

No tak. Poprawić zapisując według tamtej tablicy :stuck_out_tongue:

Jak napisałem wyżej - popytaj kumpli jak u nich jest...


(Ford Fokus) #5

U Ciebie też nie ma :smiley: :mrgreen:


(adam9870) #6

No jak nie ma jak jest :stuck_out_tongue: :mrgreen:

Jak jesteś taki mądry (:P) to zaznacz na moim screnie ;]


(Ford Fokus) #7

Jestem na tyle mądry i zaznaczyłem :stuck_out_tongue:

f9d31459ae58a016m.jpg


(adam9870) #8

aaaaaaa :whoeva:

Wtedy patrzyłem jak jest pod innymi kodowaniami i zmieniłem szybko kodowanie na odpowiednie aby Ci pokazać i nie zdążyło strony widocznie odświeżyć (żeby inne kodowanie zastosować) :stuck_out_tongue:


(Ford Fokus) #9

To daj screena z dobrym kodowaniem :clever: Ja mam zaznaczone te, co na screenie.