Brak poslkich znaków w dokumentach w przeglądarce IE 10

Jeśli jest tam jakiś dodatek w -Paski narzędzia i rozszerzenia- od Adobe to go włącz.

Jeszcze jedno; w podmenu Narzędzia w ie10 zobacz czy masz ptaszka przy -Filtrowanie ActiveX-

jak jest to go odznacz,wyłącz i włącz ie10.

W dodatkach w -Paski narzędzia i rozszerzenia nie mam nic od Adobe.

W podmenu Narzędzia nie mogę znaleźć tego -Filtrowanie ActiveX- nie wiem gdzie go szukać ? :frowning:

Włączasz ie10,na klawiaturze przyciskasz-lewy Alt-pokazuje się pasek menu. Wybierasz -Narzędzia-i szukasz pozycji -Filtrowanie Active X- ( 4-ta od góry ) ,i ją odznaczasz.

Cały czas mam to odznaczone ale mimo to nadal nie mam w tym dokumencie ą, ę, ż, ś. Jak to poprawić ? :frowning:

Otwórz Revo uninstaler,daj skreana z zainstalowanych programów bo inaczej to zabawa w kotka i myszkę.

Proszę bardzo, tu jest screen : Kliikk

Nie wiem czy to bezpośrednio rozwiąże twój problem ale odinstaluj Adobe Reader X i zainstaluj nowszą wersję czyli XI: http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Reade … 11539.html

rgabrysiak zainstalowałem nowego Adobe Readera XI i dalej w tym dokumencie nie mam polskich znaków w przeglądarce Internet Explorer 10.

Zobaczcie na screenie poniżej:

ioioioio.png

Wszędzie mam polskie znaki normalnie, tylko w tym dokumencie nie ma polskich znaków. Ale jak ten dokument otworze w przeglądarce fire fox to mam polskie znaki ś, ę, ż itd. Pomożecie mi ?

Jesteś w stanie pobrać ten plik na dysk i go otworzyć w wyświetlarce PDF, jak wtedy wygląda ? Jak ten plik się otwiera, piszesz że w IE, no dobra ale to za pomocą wtyczki od Adobe czy w google docs/jako html w gmail ?

Otwiera mi się ten dokument w google docs i wtedy w przeglądarce IE 10 nie mam polskich znaków w tym dokumencie, natomiast gdy ten dokument pobiorę i zapisze na pulpicie to mam polskie znaki normalnie . Nie wiem gdzie jest problem i jak to naprawić ? :frowning:

Gdzie jest problem to sam już napisałeś:

A jak go rozwiązać? Otwierać pliki pdf w przeglądarce “korzystając” z wtyczki Adobe Reader bądź pobierać plik w formacie pdf i otwierać go w programie Adobe Reader.

a skąd pobrać te wtyczke Adobe Reader dla IE 10 ?

Wyglądało by na to że magicy z googla majstrowali przy google docs i popsuli coś względem IE.

http://helpx.adobe.com/acrobat/using/di … at-xi.html

Jak nie ma wtyczki pod “Wszystkie dodatki” , to spróbuj odpalić AR jako admin i naprawić instalacje AR:

http://helpx.adobe.com/acrobat/kb/quick … s-web.html

jeżeli będzie jakiś monit w sprawie instalacji wtyczki - zainstaluj ją.

Łukash ja tam patrzyłem i wszystkie wtyczki mam włączone od Adobre Reader i nie wiem czemu dalej nie mam tych polskich znaków w tym dokumencie :frowning: jak to zrobić żeby były ? :frowning:

echhh…Przecież już jest chyba pewne że to problem na linii Google Docs > Internet Explorer 10, więc co Ty chcesz naprawiać po swojej stronie ? Problemem może być kodowanie znaków z którym nie do końca radzi sobie IE, albo coś w tym stylu.

Dokument możesz otworzyć i poprawnie wyświetlić za pomocą wtyczki/przeglądarki PDF od Adobre R i nie ma to nic wspólnego z wyświetlaniem w Google Docs. A żeby to naprawić, zgłoś buga do Google, albo do tych co Ci wysyłają raport żeby poprawnie go zapisali albo cuś, bo w Google Docs z tego co mi wiadomo nie ma z pl znakami problemu.

Bo miesiąc temu też dostałem taki dokument i też otwierałem go w IE 10 i google docs były wszystkie znaki polskie w tym dokumencie. Były wszystkie ę, ą, ż, ń itd. A teraz w tym czerwcowym dokumencie już nie było tych znaków polskich i co ciekawe we wszystkich wcześniejszych tych dokumentach które przedtem otwierały się z polskimi znakami ą, ę, ś itd., teraz otwierają się bez tych znaków polskich i też w tych starych dokumentach są znaczki zamiast polskich znaków. Chyba coś jest przestawione u mnie, że to mi nie działa a wcześniej działało. I nie było problemu.

W dokumencie z maja miałem ę, ą, ś a w czerwcowym dokumencie już nie było ą, ę, ś itd. , i teraz niema już ę, ą, ś itd. ani w dokumencie czerwcowym ani z maja, ani nawet z kwietnia. Coś jest u mnie spiepszone :frowning: Od tego czasu też samo mi poprawia pisownie tutaj jak pisze posty na dobreprogramy.pl. Może ktoś mi pomóc to naprawić ? :frowning: :frowning: Wyczyściłem sobie cookies i cash i też nic to nie dało. Jak to przywrócić żeby były te polskie znaki w tym dokumencie ? :frowning: :frowning:

A jakie ie10 masz zainstalowane? Ten pierwszy Internet Explorer 10 RP, czy już drugi stabilny? Jeśli pierwszy, to pobierz stabilną wersję. Jeśli pobrałeś przed 26 lutego, to masz prawo i lewo, że robią się bugi.

echhh…Nie wiem czemu nie umiesz wyciągnąć prostych wniosków. Skoro miesiąc temu wszystkie te dokumenty otwierane w Google Docs w IE wyświetlały się poprawnie, a dziś wszystkie te dokumenty otwierane w Google Docs w IE wyświetlają się nie poprawnie - wychodzi na to że to silnik wyświetlania Google Docs uległ modyfikacji - nie wiem jak Ci to prościej napisać.

Co do sprawdzania pisowni to w 10 jest chyba wbudowane i nie bardzo wiem jak jest to rozwiązane(czy np wyłączenie korekty wyłącza całkowicie dodatek czy nie…), ale powinno być w “Zarządzaj dodatkami” , a tam w opcjach(może jakieś są pod prawym mychy), lub po zaznaczeniu dodatku na dole powinna być funkcja wyłączenia automatycznej korekty.

Przechwytywanie_1.JPG

Ja mam wersje Internet Explorer 10.0.9200.16576 wraz z zainstalowaną aktualizacją 10.0.5 (KB2829530)

łukash myślisz że w zarządzaj dodatkami mam tutaj wszystko dobrze ustawione ? szczeże mówisz że wina nie jest moja tylko Tych od IE ?

dodddatki.png

Moim zdaniem dobrze masz ustawione - włączone to co potrzebujesz, a wyłączone to czego nie potrzebujesz.

Albo tych od Google, albo tych od IE - u Ciebie raczej jest wszystko OK.