Brak przewijania w IE


(Krzychu224) #1

Witam,

Mam problem ze stroną www, która ostatnio zrobiłem. W IE nie wyświetla mi się pasek z lewej strony do przewijania. (http://apiotr.pl/cu.html) (Jak link zostanie usunięty przez modów to jest w "Moje WWW") Ma ktos pomysł jak to rozwiązać żeby w IE też było widoczne?


(mario@) #2

W pliku odszukaj width: 103%; i wywal (albo zamień na 100%). Popraw błędy bo sporo ich, dodatkowo masz zagnieżdżone w sobie dwie tabele z czego jedna jest całkiem zbędna.


(ra-v) #3

Zmień fragment

div style="width: 587px; overflow: scroll; height: 579px;">

na

div style="width: 567px; overflow: scroll; height: 579px;">

Czyli zmniejsz szerokość głownego bloku po prawej o 20px, bo raczej ten pasek się chowa. We Front Page albo podobnym "czymś" nigdy nie osiągniesz dobrego efektu. Nie dosyć że daje dużo zbędnych śmieci to jeszcze trudno jest znaleźć coś w źródle strony. Warto poznać HTMLa i póxniej JavaScript, sam się zdziwisz jakie dobre osiągniesz efekty. Co do tego typu edytorów.... jedna linijka tabeli, masakra...

GRUNTOWANIE, UKŁADANIE  PARKIETU, DESEK, SZPACHLOWANIE, CYKLINOWANIE, POLEROWANIE, TRZYKROTNE  LAKIEROWANIE

47.00

m2


p[/code]




Z ciekawości można np. tak

[code] GRUNTOWANIE, UKŁADANIE PARKIETU, DESEK, SZPACHLOWANIE, CYKLINOWANIE, POLEROWANIE, TRZYKROTNE LAKIEROWANIE47.00m2

i w stylach resztę - trzeba z punktów przejść na piksele i powyrzucać zbędne rzeczy. W CSSie sformatujesz raz a używasz ile chcesz, a tu widzę że jedziemy ostro.

PS. Fajne fotki umieściłeś w lewym menu, fajnie jakbyś zrobił galeryjkę :slight_smile:


(Krzychu224) #4

Spróbuję, ale czemu w innych przeglądarkach się nie chowa?

Tabelka jest tak "naładowana" bo miałem problemy żeby ja dobrze przełożyć z Worda do programu. Mój błąd powinienem ją chyba zrobić od nowa.


(ra-v) #5

No bo to nie IE:) To jest normalne że IE widzi coś inaczej, a tym bardziej że tabelka jest z Worda. Już widziałem gorsze kody, takie że w IE nie było widać a w innych tak (nie będę straszył co namieszało, mam to chyba gdzieś na pamiątkę). Naprawdę warto tabelkę przepisać, albo przeformatować tak jak ja to zrobiłem.