w windzie trzeba podać PEŁNĄ ścieżkę czyli C:\WINDOWS\system32\restore\rstrui.exe
– Dodane 12.09.2010 (N) 15:48 –
wiem, bo też chciałem sobie iść “na skróty” i nie wpisywać całej ścieżki
w windzie trzeba podać PEŁNĄ ścieżkę czyli C:\WINDOWS\system32\restore\rstrui.exe
– Dodane 12.09.2010 (N) 15:48 –
wiem, bo też chciałem sobie iść “na skróty” i nie wpisywać całej ścieżki
Na Xp możliwe na Vista/7 nie trzeba .Wpisz tak jak podaje CeMeNT , ,potem możesz poczytać tez to
Pełna ścieżka tez nie działa, najprędzej system przeinstaluje a i do instalacji windowsa nie trzeba uruchamiac systemu tak?
nie trzeba, tylko w BIOSie ustaw bootowanie z CD i jedziesz
pamiętaj tylko o uprzednim skopiowaniu dokumentów
Nie, musisz uruchomić ponownie kompa, włożyć płytkę z Windowsem, wejść do biosu, przejść do sekwencji bootowania i na pierwsze miejsce ustawić napęd cd/dvd i zapiać zmiany. Komputer się od nowa uruchomi i w pewnym momencie zobaczysz komunikat wciśnięcie dowolnego klawisza spowoduje rozruch z cd - wciskasz enter i dalej nie będę opisywać, bo wszystko jest zrozumiale opisane, tak więc nie powinieneś mieć problemów.
A to botowanie-cd tylko wyjasnijcie bo zaraz poszuka plytki do windowsa i reinstall
lipnie bo 3 lata chodził bez problemu a tu teraz ach szoda gadac
davax55 , Piotr92 , już Ci wyjaśnił, post nad Twoim ,ja bym dla sportu spróbował jeszcze tego http://www.searchengines.pl/index.php?s … entry94619 ETAP 1 = przywrócenie kopii instalacyjnej
Albo spróbuj narazie bez zamiany. Może być tak, że fabrycznie masz CD przed HDD.
Czyli weług ciebie powinieniem to wpisac w konsoli tylko ze nic nie widze a to duzy problem gdy sie pomyle naprzyklad
md tmp
copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak
copy c:\windows\system32\config\software c:\windows\tmp\software.bak
copy c:\windows\system32\config\sam c:\windows\tmp\sam.bak
copy c:\windows\system32\config\security c:\windows\tmp\security.bak
copy c:\windows\system32\config\default c:\windows\tmp\default.bak
delete c:\windows\system32\config\system
delete c:\windows\system32\config\software
delete c:\windows\system32\config\sam
delete c:\windows\system32\config\security
delete c:\windows\system32\config\default
copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system
copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software
copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam
copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security
copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default
zrób zdjęcie, jak masz dobry aparat
Zdjęcie monitora z właczonym systemem? poprostu monitor chodzi a pulpitu nie wyswietla
mówiłeś, że piszesz z 2-giego kompa to zrób zdjecie monitora 2-go kompa z wyświetlonymi tymi ścieżkami i spisuj je ze zdjęcia.
To sprubuje przepisac je z laptopa na komputer może sie uda i tak nie ma innej opcji to już biore sie do pisania
Włóż płytę z systemem .Po pojawieniu się ekranu - Zapraszamy do programu instalacyjnego – naciśnij klawisz R celem uruchomienia konsoli odzyskiwania i w tej konsoli/trybie graficznym klep te polecenia.
Dobra zaraz płyty poszukam i wpisze te polecenia
Edit: Kolejny problem jagby ich nie było mało, płyta jest u kolegi jutro ją odzyskam dlatego na razie nic nie zdziałam