Mam taki problem: po kliknięciu ‘sleep’ na klawiaturze komputer się tak jakby wyłącza. Mi to jest na rękę, tylko gdy nacisnę przycisk na obudowie i komputer się obudzi, momentalnie się zawiesza. Dochodzi do tego na ekranie wybierania użytkownika. Nie działa nawet ‘num lock’. Tylko resetem można przywrócić go do porządku. Czy można to jakoś naprawić? Bo fajnie, że nie bierze prądu, jak nie ma mnie w domu, tylko dobrze by było, gdyby się potem szybko i bezproblemowo włączał.
huuuubert ,
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Dostosuj podpis - odbierz PW.
huuuubert , zrób co standardowo trzeba zrobić przy tego typy problemach :
-
Sprawdź w opcjach zasilania > Działanie przycisków > Czy pod przyciskiem Uśpienia/Wstrzymaj nie ma czasem akcji Hibernacja > jak tak to przestaw na Wstrzymaj.
-
W menedżerze urządzeń dla Myszki , Klawiatury , Karty sieciowej ,Modemu USB - wyłączyć Zezwalanie na wznawianie pracy w właściwościach > zarządzanie energią.
-
Sprawdź w Opcjach zasilania > Plan zasilania > Zaawansowane > Wstrzymaj > i tu sprawdź(jak jest) “Zezwalaj na stan uśpienia hybrydowego” ,zależnie od tego jak masz ustawione ,przestaw na Wyłącz lub Włącz
-
Opcje zasilania > Ustawienia USB > Ustawienie wstrzymania selektywnego USB i zależnie od tego jak masz ustawione ,przestaw na Włączone lub Wyłączone.
Po naciśnięciu przycisku uśpienia: Uśpij. Nie ma tam opcji wstrzymaj. Jest tylko “uśpij” lub “nie rób nic”. Tylko tyle udało mi się zrobić. Reszty nie ma w opcjach zasilania. A jak jest to gdzie dokładnie?
Punkt nr 2 = Menedżer urządzeń. Punkty 3 i 4 w “Ustawieniach zaawansowanych” planu zasilania.