Część przychodzę z problemem. Komputer wczoraj normalnie działał, ale dziś włączając go nic nie odpowiadało, monitor wyświetla brak sygnału, klawiatura nie reaguje (diody num_locka też) oraz myszka (podświetlenie się nawet nie włącza). Wentylatory wszystkie się kręcą, słychać jak działa dysk.
Czynności jakie wykonałem:
- Wyłączenie z zasilania
- Wyciągnięcie baterii, oraz reset clr_cmos
- Wyciągnięcie karty graficznej
- Wyciągnięcie dysków
- Wyciągnięcie RAMów
- Zmiana monitora
Nic z nich nie pomogło
Specyfikacja:
I5-4460
Q87-D2H (Coś takiego, od GA). Płyta wymieniana miesiąc temu.
GTX 970
SilentiumPC Supremo L2 550w
Dodam że wczoraj instalowałem ETS2 ze steam wraz z modem na multiplayer, może coś to pomoże 
Te wszystkie czynności razem, czy na części? Bo wygląda to jednak na karte i na integrze powinien być obraz…Jak nie, to …płyta 
Każda czynność oddzielenie była robiona
. Pod integre podłączałem, ale nie działa. A płytę kurde niecały miesiąc temu wymieniałem.
Miesiąc czy rok znaczenia wielkiego nie ma, ta płyta ma już lekko 5 lat… Prawdopodobnie trzeba by poprzekładać sprzet do 2 komputera i pojedynczo testować, ale wątpię by cos innego padło. No chyba procek, zawsze mogłeś połamać piny w gniazdku.
Czyli najlepszą opcją byłoby przejść na nowszą generację?
Zależy od tego co chcesz osiągnąć, najpierw bym sprawdził czy ktoś ze znajomych nie ma tej samej podstawki… Ogólnie i7 ogarnie 970, ale to już powoli czas myśleć o czyms nowszym, jakby jednak znowu padła płyta: kolejna używka na miesiąc…?