Witam, nie działa mi myszka, tzn. działają przyciski myszki, ale gdy nią poruszam kursor na ekranie się nie rusza.
Ma ktoś jakieś rady albo pomysły ? :roll:
Witam, nie działa mi myszka, tzn. działają przyciski myszki, ale gdy nią poruszam kursor na ekranie się nie rusza.
Ma ktoś jakieś rady albo pomysły ? :roll:
odlacz myszke i podlacz jeszcze raz
Myślisz, że tego nie próbowałem ? Podłączałem do różnych wejść USB i nic to nie daje…
Drogą dedukcji drogi Watsonie można dojść do wniosku że myszka się popsuła (czujnik optyczny / dioda / czy inne elektroniczne ustrojstwo nie wyłączając kabelka połączeń wewnętrznych).
Też mi się tak wydaje, ale może ktoś miał podobny problem i go jakoś rozwiązał ?
Więc ,idąc dalej tym tropem ,można wydedukować ,że prawdopodobnym rozwiązaniem problemu ,okazać się może…kupno nowej myszki…
A sprawdzałeś jej działanie na innym komputerze?
Serio ? Chce coś zdziałać z tą, gram w csa tą już wiele miesięcy i nie chce jej zmieniać [-X
Tego jeszcze nie sprawdzałem, ale wątpię, że to coś zmieni :roll:
No to napisz chodziarz jaka to mysz …optyczna/laserowa ?
Laserowa x7
Instalują się stery ,czy zero reakcji ?
Wyeliminujesz bądź potwierdzisz usterkę myszki ,sprawdzając ją na innym kompie.Do niej o ile się nie mylę są sterowniki ,spróbuj może z klawiatury odinstalować ją w menedżerze urządzeń oraz podaj stan > właściwości > odłącz i podłącz/zainstaluj stery…
lub po prostu kabel w środku się przełamał. Nic tylko kupno nowej.