Mam następujący problem. Niedawno kupiłam laptopa Lenovo G500s, czystego, bez systemu operacyjnego (gdyż ten model sprzedawany jest tylko z Windows 8 którego nie chciałam). Dokupiłam do niego 32-bitowy Windows 7 Home premium. W pudełku od laptopa znalazłam płytę ze sterownikami tylko do Ósemki, więc ze strony producenta pobrałam sterowniki do sprzętu. I tu zaczyna się problem, gdyż na tej stronie nie ma sterownika do wejścia Ethernet. Windows tego sterownika nie znajduje, a w Menedżerze urządzeń widnieje tak: https://imageshack.com/i/59r2zjp
Bardzo potrzebuję, aby to wejście działało. Szukałam w Google tego sterownika, ale go nie znalazłam. Czy można go czymś zastąpić? A może ktoś miał podobny problem?
Dokładna konfiguracja laptopa:
Model : IdeaPad G500s
Procesor : Intel Core i3-3120M (2.50 GHz)
Chipset płyty : Intel HM76
Pamięć : 4GB DDR3
Karta graficzna : Zintegrowana grafika z procesorem Intel HD Graphics 4000
W Menadżerze urządzeń kliknij prawym na Kontroler Ethernet, Właściwości, Szczegóły i podaj Identyfikatory sprzętu (kliknij prawym, Kopiuj i wklej na forum).
Menadżer - karta sieciowa i PPM i aktualizuj oprogramowanie… i opcja druga Przeglądaj mój … i podasz lokalizację katalogu z rozpakowanymi sterami do karty sieciowej.
Programami próbowałam już wcześniej, jednak nic nie dały. Pobrałam więc sterownik, jednak Windows go nie rozpoznał pomimo dokładnego wykonywania twoich instrukcji
Twój sterownik zadziałał. Dziękuję bardzo Tobie i wszystkim, którzy służyli pomocną ręką