Brak sterowników Audio


(Damianprentki) #1

Witam nie wiem jak wam to napisać no ale nie mam sterowników od głośników... tak wiec próbuje ściągnać to już trzeci dzień... zrobiłem sobie formata i zainstalowałem sobie windows 7 odpala i już sie cieszyłem że nic nie musze instalować a tu głośniki nie działają .. po ściągałem coś z internetu i w prawym dolnym rogu już nie mam przekreślonego głośnika czy jakoś tak tylko normalnie tak jak powinno być i tam pisze soundMAX intelgrated Digital Audio ( pobrałem to z płyty którą znalazłem pisało tam msi płyta głowna)

Dane które będą wam pewnie potrzebne :

system windows 7 profesional

płyta głowna msi ms-6763

A to spisałem przed formatem z everesta takie stery były :

creative emu10k1 sb live audio processor

intel 82801eb ich5 - ac'97 audio controller a-2/a-3

W menadżer urządzeń jest żółty krzyżyk przy :

kontroler multimediów audio

urządzenie wejściowe PCI

Licze na was ... pozdrawiam...


(Agatonster) #2

theprentki ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Damianprentki) #3

Może być taki temat ??


(system) #4

Witaj :slight_smile:

sprawdż z tymi

http://www.dobreprogramy.pl/Realtek-Hig ... 21164.html


(SnykeShadow) #5

Driver Genius Professional Edition 11 załatwi sprawę.

http://www.dobreprogramy.pl/Driver-Geni ... 35026.html


(Damianprentki) #6

te pierwsze sterowniki nie działają a ten drugi program pokazał mi jakie sterowniki brakują ale niestety nie moge ich pobrać ponieważ nie mam klucza na licencje :confused:

takie stery brakują

e-mu pci digita audio system drivers

intel network connections software

intel chipset device software

PROSZE O POMOC !!

POZDRO...


(Henio Mazurek) #7

Ta da.

http://kxproject.lugosoft.com/down.php?language=en

Creative SoundBlaster na W7.

Co do reszty to pobierz ze strony producenta płyty.


(djkamil09061991) #8

To są chyba dwa układy dzwiękowe, tak więc radzę wyłączyć zintegrowaną kartę dzwiękową w biosie, jeśli korzystasz aktualnie z tego creativa. Jeśli sterowniki podane wyżej nie zadziałają możesz podać identyfikatory tych wpisów oraz innych ze znakami zapytania, dajesz prawym przyciskiem myszy na wpis , następnie właściwości następnie zakładka szczegoły i z listy wybierasz identyfikatory sprzętu.


(SnykeShadow) #9

http://download.komputerswiat.pl/sterow ... terownikow


(Damianprentki) #10

Podaje te identyfikatory

urządzenie wejściowe pci

PCI\VEN_1102&DEV_7002&SUBSYS_00201102&REV_0A

PCI\VEN_1102&DEV_7002&SUBSYS_00201102

PCI\VEN_1102&DEV_7002&CC_098000

PCI\VEN_1102&DEV_7002&CC_0980

kontroler multimediów audio

PCI\VEN_1102&DEV_0002&SUBSYS_100A1102&REV_0A

PCI\VEN_1102&DEV_0002&SUBSYS_100A1102

PCI\VEN_1102&DEV_0002&CC_040100

PCI\VEN_1102&DEV_0002&CC_0401

Tylko tych 2 nie mam :confused: a te programy co smyke podaje to one mi złe stery pobierają i one nie chca sie instalowac :confused:


(djkamil09061991) #11

A wiec do pierwszego ten sterownik:

http://d10.devid.info/file/43/SBAX_PCDR ... 8_0001.exe

do drugiego ten:

http://download.kxproject.lugosoft.com/ ... 6-full.exe


(Damianprentki) #12

NOO DOBRA MAMY POSTĘP :stuck_out_tongue:

ten pierwszy sterownik co podałeś to niechce się zainstalować takie coś wyskakuje :

setup is unable to detect a supported product on your system. please ensure that your product installed before running this setup program

setup will exit

Instalator nie może wykryć obsługiwanej produkt w twoim systemie. upewnij się że Twój produkt zainstalowany przed uruchomieniem tego programu instalacyjnego

setup zakończy

(taki mi przetłumaczyło zbytnio nie rozumiem i tak :P)

a drugi sie zainstalował :smiley:

teraz w menadżer urządzeń brakuje tylko URZĄDZENIE WEJŚCIOWE PCI


(Henio Mazurek) #13

I tak już zostanie bo system dalej nie wykrywa karty ale dźwięk powinien działać. Inaczej nie będzie.


(Damianprentki) #14

Dźwięku nadal niema :confused: mogę ci udostępnić mój komputer prze team view może zobaczysz ?


(system) #15

sprawdż jeszcze te

http://realtek-ac97-audio-vista-windows ... ftonic.pl/

tylko nie instaluj ileś tam naraz


(Damianprentki) #16

Może udostępnie ci mój pulpit i mi spróbujesz to ogarnąć bo ja już nie mam sił na to ?


(Henio Mazurek) #17

Ups, musiałbym instalować Windowsa. KX Project działa na 100% - wiem bo instalowałem sporo razy.

Po instalacji KX Project powinieneś mieć folder od tego w Program Files. Znajdź go, tam powinien być jeszcze program który powinieneś uruchomić. Pamiętam, że to jakoś na dwa razy się instalowało. Po instalacji musisz sprawdzić na które wyjście program podaje dźwięk. Musisz to sprawdzić. W trayu powinna być ikona (nie głośności a KX) - otwórz i sprawdź czy coś nie jest wyciszone.


(Damianprentki) #18

noo ale moge ci udostepnic przez team viwer :stuck_out_tongue: przez ten program bo ja juz nie mam pojecia a widze ze ty masz duże pojęcie o tym


(Henio Mazurek) #19

Na razie jeszcze spróbuj we właściwościach Audio wybrać wyjście, tak jak tu pod nr 5, sprawdź każde

http://kxproject.lugosoft.com/shots.php?language=en

Jak Ci się nie uda to chyba będę musiał odkurzyć leciwą T30 z XP i rozważyć kwestię z TeamViewerem. Ale to jutro dopiero.


(Damianprentki) #20

Niestety nie wiem jak to zrobić :confused: napisz mi na priv twój nr gg to sie zgadamy...

-- Dodane 04.08.2012 (So) 12:03 --

odświeżam ... problem nadal mam :confused: