Brak sterowników do HP 710C

Witam,

mam “wiekową” działającą drukarkę HP Deskjet 710c (prawie 14 lat). Na Win XP (32) chodziła, teraz mam Win7 (64) i nie mogę znaleźć do niej sterowników. Firma, która składała mi komputer zapewniała, że sterowniki są, wystarczy wejść na stronę HP i sobie ściągnąć, i z tego tytułu mam dodane z tyłu komputera wejście do drukarki (zapomniałam jak to się nazywa, teraz drukarki mają nowsze wejścia). Weszłam na stronę HP, zainstalowałam i… komputer jej nie widzi.

Zawsze mogę kupić nową drukarkę, ale ta na domowe warunki mi wystarczała.

Proszę o pomoc

:frowning: grayna

Hej,

Z tego co pamiętam, drukarka ta ma także port USB do podłączenia do komputera. Próbowałaś z jego pomocą podłączyć drukarkę zamiast używać portu równoległego LPT?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Sprawdzałaś uruchomienie poprzednich sterowników w innym trybie zgodności z:

Windows XP (Service Pack 3)

:?:

No właśnie mam port równoległy LPT. Specjalnie został dodany, żebym mogła korzystać z tej drukarki.

Sterowniki owszem, znalazłam, ale na USB. Nigdzie nie znalazłam dla Win7 (64) na LPT.

Jeszcze raz proszę o pomoc

grayna

Hej,

Chyba nie do końca się zrozumieliśmy. Pytałem, czy drukarka posiada dodatkowo - oprócz portu LPT - także port USB. Jeśli tak, to czemu przy pomocy jego nie podłączysz drukarki?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Sprawdź to

http://h30434.www3.hp.com/t5/Printer-Al … 77#U203377

Nie posiada.

Gdyby posiadała, nie byłoby problemu.

grayna

Dodane 24.10.2013 (Cz) 19:17

Byłam tu:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft … duct=59307

Hej,

A karta z portem LPT jest poprawnie wykrywana przez system? Wejdź do menadżera urządzeń i sprawdź, czy nie są w nim obecne jakieś nieznane urządzenia bądź takie, które nie działają z powodu braku sterowników.

Pozdrawiam,

Dimatheus

W menedżerze urządzeń widzi porty COM i LPT.

W Panelu Sterowania -> Drukarki i Faksy. Jest ikona faksu, ale ja nie mam faksu, więc nie zwracam na nią uwagi. Dodałam drukarkę. Pokazała się ikona drukarki HP DeskJet 710c (kopia3) z żółtym ostrzegawczym trójkątem. Sterowników ze strony (jak wyżej) nie udało mi się ściągnąć, bo moja drukarka jest na LPT, a nie na USB. Strona testowa została wysłana do druku - i na tym koniec. Drukarka nie reaguje.

Mam ustawione porty na LPT1, może tam należałoby coś zmienić?

Po ponownym podłączeniu do starego komputera, drukarka drukuje.

grayna

grayna , kilka postów wyżej napisałem wg mnie rozwiązanie zastosowałaś się do tego?

Jeszcze raz link

http://h30434.www3.hp.com/t5/Printer-Al … 77#U203377

Sorki, ale nie jestem dobra w te klocki.

Gdzie mam skopiować te 3 dll?

Weszłam w C:\Windows … Nigdzie nie widzę katalogu %windir%\system32\spool\drivers\x64\3

](*,)

Przetłumacz sobie na google translate

http://translate.google.pl/

%windir% to inaczej Windows

C:\Windows\system32\spool\drivers\x64\3

Może zacznę od początku, krok po kroku co zrobiłam.

Oczywiście 3x.dll skopiowałam tam gdzie trzeba :oops:

Weszłam w -> Drukarki i Faksy (nie ma żadnej drukarki, bo wcześniej wszystkie kopie usunęłam ); (moja drukarka podłączona do komputera + zasilacz)-> Dodaj drukarkę … jako lokalna… port LPT1 : port drukarki) -> Zainstaluj sterowniki (klikam i zaznaczam drukarkę HP DeskJet 710C) -> Użyj obecnie zainstalowanego sterownika (zalecane) -> Nazwa drukarki: HP DeskJet 710C_ -> Drukarka zostanie zainstalowana przy użyciu sterownika HP DeskJet 710C -> Nie udostępniaj tej drukarki-> Pomyślnie zainstalowano drukarkę -> Drukuj stronę testową … i na tym koniec. Drukarka ani drgnie.

Włączył się ”Microsoft Fix it” i wykrył problem. Były nim dokumenty testowe czekające w kolejce do wydruku (moje wcześniejsze nie-wydruki). Problem został usunięty. I na koniec komunikat, że nie ma już problemów wymaganych uwagi.

Powychodziłam z tego, sprawdziłam, czy jest jako domyślna i oczywiście nic nie wydrukowała. W kolejce czeka dok. do wydruku.

I to byłoby na tyle.

Co robię źle?

Proszę o pomoc

grayna

Dodane 26.10.2013 (So) 22:27

HURAAA drukuje :slight_smile:

Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, ale zmieniłam port na LPT3 i od razu zaczęła drukować.

Ale:

W Urządzeniach i Drukarkach zniknęła. Nie widać jej. Chciałam wydrukować stronę testową ale jak, jak jej nie ma. Nie wiem gdzie się usadowiła.

Wchodzę w Drukuj -> OK i bez problemu drukuje dokumenty.

Zaniepokoiło mnie jeszcze:

Stan: Drukowanie: 2 dokumentów oczekujących (jak znaleźć te dokumenty?)

Typ: HP DeskJet 710C

Gdzie: LPT3

Jak znaleźć dojście do tych portów?

grayna

Hej,

Gratulacje. :slight_smile:

:arrow: A w menadżerze urządzeń drukarka jest widoczna?

:arrow: Czy na poprzednim komputerze - do którego już podłączałaś drukarkę - jest ona widoczna w aplecie Drukarki i urządzania bądź Drukarki i faksy?

Po restarcie systemu komunikat powinien zniknąć. Jeśli nie, konieczne może być zresetowanie usługi bufora wydruku.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Witam,

w Menedżerze Urządzeń jest w ukrytych. W Ogólne -> Stan urządzenia: Ta drukarka działa poprawnie. Lokalizacja LPT 3.4 (cokolwiek znaczy to 4). Wchodząc do folderu -> Urządzenia i faksy - nie widać jej.

Nie zniknęły też 2 dok. oczekujące na wydruk, bo jak nie widać drukarki, to nie mogę wejść we właściwości i ich usunąć.

Na starym komputerze była widoczna i nie miałam z nią problemów. Tam miałam XP (32) a tu mam Win7 (64).

Jeśli nie uda mi się wydrukować strony testowej i usunąć oczekujących w kolejce do wydruku dokumentów, to trudno.

Sukces, że działa.

Trochę posiwiała grayna :slight_smile:

Możesz wyczyścić spooler tym fixem

Uruchom z prawokliku jako administrator.

http://www10.zippyshare.com/v/42434488/file.html

Hej,

:arrow: Nawet po restarcie systemu?

:arrow: Próbowałaś resetować usługę bufora wydruku?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Niestety nic z tego nie wyszło, niżej wkleiłam zrzut ekranu:

"Czyszczenie bufora wydruku

Wystąpił błąd systemu 5.

Odmowa dostępu.

Trwa usuwanie dokumentow w kolejce drukowania

Nie można odnaleźć C:\Windows\system32\spool\PRINTERS*.*.

Wystąpił błąd systemu 5.

Odmowa dostępu.

Pomyslnie wykonano wszystkie czynnosci

Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . . "

i co powinnam teraz zrobić???

grayna

Hej,

Rozumiem, że ten poniższy komunikat pojawia się, gdy uruchamiasz fix’a?

Zresetuj usługę ręcznie - w uruchom wpisz services.msc i potwierdź Enterem (uruchamia przystawkę zarządzania usługami), następnie znajdź usługę Bufor wydruku , kliknij na niej prawym przyciskiem i z menu kontekstowego wybierz pozycję Uruchom ponownie.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Dziękuję, już wszystko jest OK.