Brak sterowników, dziwne błędy-nie można zainstalować Visty


(Beluk1) #1

Witam,

Piszę ponieważ mam problem z uruchomieniem komputera i instalacją systemu Windows Vista Home Premium 64bity.

Opiszę mój problem i dołączę kilkanaście screenów, żeby go lepiej opisać.

Miałem zainstalowane 2 systemy: XP i Vista. Korzystając z oprogramowania na płytce Hiren's bootCD 9.5 , tj. Acronis Disk Director Suite 9.0.554, sformatowałem dysk z systemem XP, aby go odinstalować. Następnie po restarcie komputera chciałem uruchomić Vistę, niestety się nie dało. Postanowiłem sformatować i ponownie zainstalować Vistę z płytki instalacyjnej. Dysk się sformatował, niestety nic więcej nie dało się zrobić i system chce sterowników do kontrolera dysków (szczegóły na screenach). Postanowiłem wyszukać sterowników do dysku i wypróbowałem wszystkie sterowniki z działu SATA RAID, do mojej płyty głównej ze strony http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv ... 4l_10.html . Niestety żadne sterowniki nie podziałały.

Screeny:

img_0002.jpg

img_0005.jpg

img_0006.jpg

img_0010.jpg

img_0011.jpg

img_0012.jpg

img_0014.jpg

img_0015.jpg

img_0019.jpg

img_0020.jpg

img_0024.jpg

img_0025.jpg

Jak naprawić komputer?

Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam


(Depedro70) #2

Sterowniki muszą być 64 bitowe na stronie są ściągnij zainstaluj na dysku lub pendrive i spróbuj je zainstalować jeszcze raz.


(Beluk1) #3

Problem już rozwiązany. Po prostu miałem źle sformatowane partycje i wszystko się mieszało. Komputer nie potrzebował sterowników.... Wszystko działa. :slight_smile:

Pozdrawiam