Brak sygnału na monitorze po uruchomieniu komputera ponownie


(Kowalski Mariusz1994) #1

Witam , od nie dawna zaobserwowałem , że czasami gdy chcę uruchomić komputer ponownie w menu start uruchom ponownie , windows normalnie się wyłącza ale później jest brak sygnału i już obrazu żadnego nie ma , wtedy muszę kliknąć reset na komputerze żeby poszło, ale sam z siebie co jakiś restart nie chce się uruchomić komp chodzi ale obrazu nie ma czego to może być przyczyna.?


(Dimatheus) #2

Hej,

Może być to objaw uszkodzonego zasilacza lub pamięci RAM. Na początek podaj specyfikację komputera - jaki procesor, RAM, płyta główna, karta grafiki i zasilacz.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Kowalski Mariusz1994) #3

Wiesz takto wszystko działa ok ale co jakiś czas jak uruchamiam komputer z menu windowsa ponownie to się tak dzieje ale jeśli się włącza czy coś jest ok przy grach czy nawet jak chodzi cały dzień to jest ok,

zasilacz to corsair vs Series 450w, płyta główna msi ph 61 - p-

p33 lga 1155 , ramy goodram 2x2gb, a procek Intel core i3 ivy bridge lga1155 , ten komp mnie kosztował 1700 i mam go może miesiac ale od nie dawna czasem się tak zdarzy moze coś w opcjach wina zmieniłem wcześniej żeby w uśpienie nie przechodzil, i cos sie przestawilo nie wiem mam nadzieje ze nic mi nie walło z jakims podzespolem a karta graficzna to vertex 3d ati radeon HD 7770 1gb ddr5/128bit, sort ze bez polskich znaków ale potem zmienię pisze na tel, a dlaczego gdy biorę normalnie przycisk reset to jest ok a z menu win 7 nie zawsze ale dwa trzy razy mi się właśnie brak sygnału ujawnil:-/


(Dimatheus) #4

Hej,

Bo to rozwiązanie typowo sprzętowe - reset płyty przez guzik, a nie wymuszenie restartu przez system operacyjny.

W takim układzie spróbuj użyć ustawień domyślnych tam, gdzie coś zmieniałeś.

mkowal94 , na forum używamy polskich znaków diakrytycznych (ą, ć, ę, ń i tak dalej). Proszę - korzystając z przycisku zmien.gif

Pozdrawiam,

Dimatheus