Brak uprawnień Administratora - zostało konto gościa

Witam.

Mam problem - miałem domyślne konto z uprawnieniami Administratora teraz mam konto Domyślne z uprawnieniami Gościa, konto Administratora nie działa - control userpasswords2 podaje nazwę użytkownika Administrator hasło ustawiłem ale nie działa :o i teraz moje pytanie jak odzyskać uprawnienia Administratora ??

Na ekranie wyboru kont wciśnij dwu krotnie ctrl+alt+delate

wpisz Administrator i hasłe jeżeli było (zazwyczaj nie ma) - zalogujesz się na nadrzędne - wbudowane konto admina

• dalej start > panel sterowania > narzędzia administracyjne > zarządzanie komputerem /urzytkownicy > ppm na swoją nazwe > właściwości > członkowie grupy > dodaj Administratorzy >ok/ zastosuj

i restart kompa

Jak wpisuje bez hasła to pisze że hasło może być nie poprawne sprawdź duże litery itp, jak podam hasło to pisze że nie można zalogować z powodu ograniczeń konta :frowning:

Co robić ?

To w takim razie jest hasło ale znane jedynie temu kto system instalował

• pomysły , raczej nie ma

• przenieść na inną partycje to co ważne i nowy system?

ale to ostateczność , może jeszcze ktoś doradzi

A może da się jakoś utworzyć konto z uprawnieniami Administratora … nie wiem może za pomocą konsoli albo coś … :frowning:

Hmmm o ile pamietam to przy rozruchu kompa wcisnij F8, wybierz uruchamianie w trybie awaryjnym. Potem utwórz nowy profil z uprawnieniami admina (na xp home dzialalo, tak mi sie wydaaaje…)

#-o

corrtez

Nie rozumiem jak uruchomię w trybie awaryjnym to jak zaloguje się na to konto (przypominam że ma uprawnienia gościa) to będę mógł utworzyć konto Administratora ??

Domyslam sie ze masz xp pro co??

Bo w home edition nie ma domyslnie konta admina dlatego mi sie tak skojarzylo. Mozna tworzyc kilka kont i kazde jest jako admin które pozniej mozna dowolnie modyfikowac…

A co do poprzedniego mojego postu to udalo mi sie tak dostac na komp kolegi gdy zapomnial hasla, jak juz jestes w trybie bezpiecznym to poprostu tworzysz nowe konto z uprawnieniami admina potem tylko restart i gotowe.

Poszukalem w miedzyczasie na necie i znalazlem cos takiego:

http://www.unp.co.in/f140/break-adminis … -xp-23706/

Mozesz spróbowac nic nie tracisz…

Ktos to zna i juz uzywal? Dziala ??

#-o

Dodane 28.01.2009 (Śr) 15:03

I jeszcze jeden link:

http://www.wikihow.com/Log-on-to-Window … r-Password

Daj znac czy pomoglo :slight_smile:

Wiesz pomogłeś - po wejściu w tryb Awaryjny zadziałało hasło do mojego konta Administratora i razem z nim już wszystko ustawiłem także

Wielkie Dzięki :smiley:

Alez nie ma za co. :lol:

Z przyjemnosciá :lol: