Mam problem - miałem domyślne konto z uprawnieniami Administratora teraz mam konto Domyślne z uprawnieniami Gościa, konto Administratora nie działa - control userpasswords2 podaje nazwę użytkownika Administrator hasło ustawiłem ale nie działa :o i teraz moje pytanie jak odzyskać uprawnienia Administratora ??
Na ekranie wyboru kont wciśnij dwu krotnie ctrl+alt+delate
wpisz Administrator i hasłe jeżeli było (zazwyczaj nie ma) - zalogujesz się na nadrzędne - wbudowane konto admina
dalej start > panel sterowania > narzędzia administracyjne > zarządzanie komputerem /urzytkownicy > ppm na swoją nazwe > właściwości > członkowie grupy > dodaj Administratorzy >ok/ zastosuj
Jak wpisuje bez hasła to pisze że hasło może być nie poprawne sprawdź duże litery itp, jak podam hasło to pisze że nie można zalogować z powodu ograniczeń konta
Hmmm o ile pamietam to przy rozruchu kompa wcisnij F8, wybierz uruchamianie w trybie awaryjnym. Potem utwórz nowy profil z uprawnieniami admina (na xp home dzialalo, tak mi sie wydaaaje…)
Nie rozumiem jak uruchomię w trybie awaryjnym to jak zaloguje się na to konto (przypominam że ma uprawnienia gościa) to będę mógł utworzyć konto Administratora ??
Bo w home edition nie ma domyslnie konta admina dlatego mi sie tak skojarzylo. Mozna tworzyc kilka kont i kazde jest jako admin które pozniej mozna dowolnie modyfikowac…
A co do poprzedniego mojego postu to udalo mi sie tak dostac na komp kolegi gdy zapomnial hasla, jak juz jestes w trybie bezpiecznym to poprostu tworzysz nowe konto z uprawnieniami admina potem tylko restart i gotowe.
Poszukalem w miedzyczasie na necie i znalazlem cos takiego: