Brak wifi po reinstalacji systemu

Witam,

Postanowiłem dzisiaj wyemigrować na starym laptopie z Windowsa Visty do Windowsa 7. Jest to Asus Z53Sseries.

Wszystko przechodziło pięknie, aż do czasu gdy nastąpił final instalacji. Nie zainstalował się z windows update software do obsługi wifi.

Jest to Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN.

Poprzez SlimDrivera ściągnąłem sterowniki do tego, zainstalowałem z sukcesem, ale nic to nie zmieniło. Dostęp do internetu mam tylko po kablu. Na stronie asusa dostępne są tylko sterowniki pod XP i Viste.

Dzięki za pomoc.

Witaj

W Menadżerze urządzeń wejdź we właściwości karty sieciowej (bezprzewodowej), zakładka “szczegóły”, wybierz z listy rozwijanej "Identyfikator sprzętu i podaj proszę pierwszą wartość.

Muszę zapytać, ale czasami laptopy mają przełączniki do włączania sieci WiFi, ewentualnie kombinacja klawiszy (np. Fn + F8 dla niektórych marek laptopów).

Pozdrawiam

P.P.

PCI\VEN_8086&DEV_4229&SUBSYS_11018086&REV_61

Niestety, nie mam przełącznika.

A powiedz mi jeszcze czy masz 32 czy 64 biciochy??

Pozdrawiam

P.P.

32 biciochy :wink:

Sprawdź te:

http://downloadmirror.intel.com/22116/eng/Wireless_15.3.1_Ds32.exe

To są same sterowniki pod Win7/32, ale można jeszcze ze strony intela ściągnąć sterowniki z aplikacja dedykowaną pod ich karty wifi.

Pozdrawiam

P.P.

Jak nie sraczka to padaczka. Aplikacja nie otwiera się poprawnie :confused: Wyskakuje logo i znika.

Aplikacja do instalacji?? Czy jakaś obsługująca kartę WiFi??

http://downloadmirror.intel.com/22116/eng/Wireless_15.3.1_Ds32.exe - ta, aplikacja do instalacji :frowning:

To pociągnij pełną wersję (aplikacja + sterowniki), rzeczywiście coś z samymi driverami jest nie tak.

http://downloadmirror.intel.com/22116/eng/Wireless_15.3.1_s32.exe

Pozdrawiam

P.P.

Zainstalowałem, użyłem narzędzia do diagnostyki ręcznej, i wyskoczył komunikat: Sprzętowa łączność radiowa jest WYŁĄCZONA.

Wciskając Fn + F2 nic się nie dzieje. Ratunku :smiley:

:-)Sorry, ze zapytam, ale po całej instalacji restart robiłeś??

Wciskając Fn (niebieski po lewej stronie na dole :-)) i F2 masz jakiś dźwięk?? komunikat??

Był taki post na forum i właśnie w przypadku takiego komunikatu kolega zastosował magiczną kombinację włączającą komunikacje radiową :slight_smile:

Restart robie co 5 minut po każdej instalacji z nadzieją że może w końcu ruszy :wink: Fn + F2 i cisza, ani dzwięku, ani komunikatu ani niczego.

W centrum mobilności w systemie Windows, button “Włącz połączenie bezprzewodowe” jest zablokowany.

Skoro masz na szaro, tzn, że musisz mieć przełącznikiem wyłączoną kartę, albo coś jest uszkodzone… Sprawdzam u siebie, co prawda na innej marce, ale działanie podobne, ja wyłączam przełącznikiem kartę pole się wyszarza, jak włączę, jest aktywne…

Może odinstaluj karte w menadżerze i restart, po uruchomieniu doinstalują się sterowniki które są zainstalowane już w systemie.

Domyślam się, że instalując te od intela nie odinstalowałeś znalezionych przez program SlimDriver. Mogę już tylko gdybać… kończą mi się pomysły…

Pozdrawiam

P.P.

Odinstalowałem wszystkie zainstalowane przez SlimDriver, potem windows update i dalej ■■■■.

Może nie zainstalowałeś jakiegoś softu od producenta, który służy do obsługi klawiszy funkcyjnych?