Postanowiłem dzisiaj wyemigrować na starym laptopie z Windowsa Visty do Windowsa 7. Jest to Asus Z53Sseries.
Wszystko przechodziło pięknie, aż do czasu gdy nastąpił final instalacji. Nie zainstalował się z windows update software do obsługi wifi.
Jest to Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN.
Poprzez SlimDrivera ściągnąłem sterowniki do tego, zainstalowałem z sukcesem, ale nic to nie zmieniło. Dostęp do internetu mam tylko po kablu. Na stronie asusa dostępne są tylko sterowniki pod XP i Viste.
W Menadżerze urządzeń wejdź we właściwości karty sieciowej (bezprzewodowej), zakładka “szczegóły”, wybierz z listy rozwijanej "Identyfikator sprzętu i podaj proszę pierwszą wartość.
Muszę zapytać, ale czasami laptopy mają przełączniki do włączania sieci WiFi, ewentualnie kombinacja klawiszy (np. Fn + F8 dla niektórych marek laptopów).
Skoro masz na szaro, tzn, że musisz mieć przełącznikiem wyłączoną kartę, albo coś jest uszkodzone… Sprawdzam u siebie, co prawda na innej marce, ale działanie podobne, ja wyłączam przełącznikiem kartę pole się wyszarza, jak włączę, jest aktywne…
Może odinstaluj karte w menadżerze i restart, po uruchomieniu doinstalują się sterowniki które są zainstalowane już w systemie.
Domyślam się, że instalując te od intela nie odinstalowałeś znalezionych przez program SlimDriver. Mogę już tylko gdybać… kończą mi się pomysły…