Brak Wifi win 7

Witam,
Od pewnego czasu mam problem z Wifi w swoim staruszku. Asus K72J win 7 Ultimate Service Pack 1. Problem polega na tym, iż mam internet z orange i łączyć mogę się z nim jedynie za pomocą kabla. Jak odłączę kabel to Wireless Console 3 przez chwilę jest aktywne po czym się wyłącza i nie można go ponownie uruchomi, zostaje tylko reset. Jest to uciążliwe ponieważ teraz kiedy laptop jest potrzebny więcej muszę używać go tylko blisko routera. Czy jest jakiś inny program do Wifi czy trzeba zaktualizować sterowniki? Dodam, że laptop ma ponad 10 lat i od początku wszystko było dobrze.

Może odinstaluj wireless console ?. Potem przeinstaluj sterowniki. Sprawdź jeszcze na linux live czy działa poprawie wifi dla pewności, że sprzęt jest ok. Zapewne to co napisałem powinno pomóc. Pozdrawiam.

Próbowałem zainstalować sterowniki ze strony Asusa i występują błędy. Jest jakaś możliwość przeinstalowania systemu tak jak to było w XP ? Bez formata tylko odświeżenie ?

Wiesz też dlugo korzystalem ze starych lapków. Ale instalowalem aktuakizacje steroników ze strony producenta sterownika. I działały strowniki z 2019 ostatnio na lapku z 2011 roku.

ja ten sam problem miałem tylko… rok temu znalazłem sposób gdybyś chciał zrobić z laptopa hotstop wifi to zainstalaj connectify hotstop 2020 bo już jest wczęśiej używałem 2019 tlko uważaj może troche zamulić kiedy się wywałączy wifi a po za tymm darmowo masz godzine i poxniej ci się wyłączy i musisz włączyć od nowa dla mnie to nie przeszkadza