Brak wykrywania kabla w ruterze


(Aleksander Dyrcz) #1

Witam,

mam pewien problem .

Dziś wchodze na kompa i pisze, że nie połączono przez kabel.

No to klikam reset trzymam go i chciałem zrobic aktualizacje, jednak przy wciskaniu restu nie wyskakuje , że mam kabel do rutera podłączony.

A w aktualizacji stoi na 20% :frowning: PROSZE O POMOC !


(Semtex) #2

Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym dolnym rogu Swojego posta-> następnie skorzystaj z opcji Użyj pełnego edytora. Dziękuję za uwagę.

Tip: Unikaj słów: "problem", "help", "pomocy" i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.


(JNJN) #3

Wyłącz kompa, wypnij kabel sieciowy z routera od kompa i dopiero resetuj router. Po poprawnym resecie routera podłącz kabel i start kompa.


(Aleksander Dyrcz) #4

robiłem tak i nic :frowning:


(JNJN) #5

No to coś uszkodzone router lub karta sieciowa?

 

Przestaw jeszcze szybkość karty sieciowej z auto na 10 Mbps/Full Duplex i sprawdź.


(Aleksander Dyrcz) #6

jak to sprawdzic??


(JNJN) #7

Menadżer urządzeń, PPM na karcie sieciowej i właściwości i zaawansowane i opcja taka lub podobna Link Speed.

 

I zastosuj i OK i zrób restart kompa - przewód sieciowy podłączony.


(Aleksander Dyrcz) #8

Kurna, kompa już szlak trafił. Nie da się sformatowac ani włączyć bo pisze, że może być uszkodzony dysk ;/


(Mistrzkun) #9

Sprawdź przez tryb awaryjny.Jakieś zdjęcie błędu ?? Może Ci po prostu system padł.


(JNJN) #10

Program MHDD i wrzuć tu zdjęcie ze smart dysku - funkcja F8.

 


(Aleksander Dyrcz) #11

ale jak mam kompa włączyć i program pobrać skoro nie odpala??????????


(JNJN) #12

Pomyśl? są inne komputery.


(Aleksander Dyrcz) #13

Kurde, ale jak mam pobrać niby jak niemam innego ?