Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio


(Marsu16) #1

Witam, od razu napiszę o co chodzi.

Włączam sobie dzisiaj komputer, podłączam słuchawki, a dzwięk nadal leci z głośników lapka, podłączam drugie słuchawki- to samo.

Postanowiłem zrestartować komputer i zastała mnie ta niefajna rzecz- brak dźwięku.

Poczytałem co trzeba zrobić, próbowałem:

  • sprawdzić dysk w poszukiwaniu błędów

  • odinstalować Realter HD Audio Driver i zainstalować ze strony HP dla mojego modelu

  • odinstalować stery, zainstalować stery Chipset potem Realtek

  • odinstalować stery, Windows Update żeby znalazł- niestety 'system jest aktualny'.

  • chciałem z Menedżera Urządzeń to zrobić, ale w ogóle nie mam zakładki 'urządzenia dzwięku audio i gier' (czy coś takiego)

  • SlimDrivers 'twierdzi', że mam wszystko aktualne.

Otóż opadam z sił, od kilku godzin z tym jakże banalnym problemem walczę i wygrać nie mogę, dlatego radzę się Was, doświadczonych i obeznanych w temacie- CO ZROBIĆ?

Przyznaję, że trochę mi zależy, gdyż jutro rano mam ważne kolokwium, a bez muzyki nie potrafię się uczyć :frowning:

Dodam, co może się przydać.

HP Pavilion dv6700

Vista 32

Screeny:

// Połączono posty.

Próbowałem z youtube, przejrzałem pierwszych 8 stron googli po polsku, 2 po angielsku- nic nie pomogło. W większości rozwiązań problemów w Menedżerze urządzeń jest to całe od Kontrolerów Dźwięków, ja tego nie mam, żadne stery nie pomagają, nowsze starsze nic. Trudno się mówi, muszę się już uczyć bo trochu się zmęczyłem tym :confused:

EDIT: Po odinstalowaniu wszystkich pochodnych Audio, Realteka itp, zaisntalowaniu starszego stera do mojej dźwiękowej, dźwięk wrócił, ale po uruchomieniu ponownie komputera znowu przepadł, z tym, że już nie chce wrócić. Niestety temat nadal aktualny