Witam. Ostatnio dostałem zlecenie za zrobienie szablonu do bhpbb3. Gdy go wykonałem i doszło do wymiany, gostek który miał mi zapłacić nie zrobił tego, ale szablonik umieścił sobie na stronce, nawet z moim podpisem na dole strony (tzn. że ja go wykonałem).
No do wymiany to nie doszło z tego co piszesz Raczej zawsze czeka się na pieniądze i dopiero później przesyła swoją pracę… teraz to możesz go postraszyć psami i chyba tyle
jeśli tak to poprostu policja - to jest zwykła kradzież
jeśli nie miałeś to tak samo - tylko trudniej będzie to udowodnić, mimo iz na stronie są twoje dane.
jednak najpierw proponuje się przypomniec delikwentowi, i wspomnieć o policji, nie mówiąc o tym ze na stronie sa twoje dane, zanim je usunie już może się zajmą sprawą
Postrasz go, że albo Ci płaci, albo zaraz mu policję na głowę ześlesz i oskarżysz o kradzież. A najlepiej zgłoś to do administratora jego serwera. Wtedy może usunie stronę i po kłopocie.
Niekoniecznie, mógł się podpisać nickiem a kilka osób z powodzeniem może korzystać z tego samego nicka a po za tym nie masz przecież w dowodzie osobistym wpisanego swojego nicka - każdy się może za Ciebie podszyć.