Witam mam problem mianowicie w zimie podpisałem umowa na internet bezprzewodowy. net ładnie chodził az do tej pory, drzewa zarosły i zasiegu nie ma. dzwoniłem do admin. i powiedział ze to jego nie obchodzi. co robić?
Możesz sie spytać tego kogoś(właściela drzew) czy by mógł je ściąć
Albo jak masz możliwość podwyższyć antene albo zmienić jej pozycje, aby te drzewa już nie zasłaniały.
Rozwiązać umowę. Przestać płacić.
umowy nie rozwiąrze nie da rady. a co mam zrobic bo mam krótki kabel i jak dokupie kabla to jak połaczyć
Jak to nie? Dostawca nie wywiązuje sie z umowy, bo nie dostarcza Ci sygnału wiec masz prawo zerwać umowę.
nom ale umowa nie ma punktu w którym pisze ze adim nie wywiazuje sie z umowy.
Ale pewnie jest punkt, który mówi, że dostawca zobowiązuje się dostarczać Ci sygnał.
a jak chce dokupic kabel i połaczys z kablem z anteny to co muszę kupic
Kabel? Ale pamiętaj, że nie może być za długi. Chyba max to ok. 10 m. od anteny do karty. Ale to jeszcze od kabla zależy. Wiecej specjaliści Ci powiedzą.
witam napisz jaką masz antenę / zysk w db / jaką kartę radiową, jak daleko jesteś od anteny nadawczej oraz aktualnie jaki masz link quality i signal strength? 8)
Przestań mu płacić tak jak mówili ci powyzej
sprawy ci nie wytoczy bo nie spelnia sam umowy…
ciekaw jestem jaka to sieć i czy ten koles ma pozwlenie na jej prowadzenie… zawsze mozesz go postraszyc