Procesor Intel Core i3-370M normalnie powinien miec zintegrowaną grafikę - jednak Windows 7 jej nie wykrywa. W menadzerze urządzeń w ‘Karty graficzne’ jest wyłącznie karta ATI, natomiast brak jest karty Intela. Przy wybraniu ‘Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu’ nie wykrywa nic dodatkowego.
Czy powodem dla którego system tej karty nie widzi może być to, że uległa ona uszkodzeniu?
Procesor ma kartę graficzna??? pierwsze słyszę chyba że się nie znam… to płyta główna może mieć Kartę graficzną zintegrowaną jeśli mówię źle wyprowadźcie mnie z błędu…
Tyle ze w innym i3 (350M) oraz w i5-540M mam karte intela widoczna w menadzerze urzadzen. A w asusie z i3-370m nie… to mnie zastanawia. Dlaczego jej tam nie widac, dlaczego jej wogole nie wykrywa. Jak mogla zostac wylaczona? Na plycie glownej? Bo w systemie gdyby zostala wylaczona to dalej byloby ja tam widac.
U mnie w biosie jest opcja, która zwie się bodajże Graphic mode i mam tam do wyboru dwie opcje: Swichable (czyli możliwość korzystania z dwóch kart na zmianę) i jakaś druga, której nazwy nie pamiętam, ale nie chce mi się sprawdzać
EDIT:
Tak nawiasem mówić skoro masz widoczne w menadżerze urządzeń dwie karty, to znaczy, że obie są aktywne i obie “żrą” prąd, co jest bezsensownym rozwiązaniem, bo przez to laptop krócej działa na jednym naładowaniu baterii.