Brakujący CPU Bracket

Witam, ostatnio kupiłem sobie chłodzenie CPU, Spartana 3 PRO, po wyjęciu z pudełka i próbie założenia na procesor zauważyłem, że nie posiadam na płycie tego bracketu do zamocowania chłodzenia. (Socket AM4)

Według różnych filmów na YT etc. Powinienem mieć ten bracket już na płycie głównej, natomiast go nie mam (na screenie nowego MOBO wydaję mi się że widnieje ten stelaż, płyta to ASRock A320M-DGS)

Dlatego też zwracam się z pytaniem gdzie powinienem owej podstawki szukać, przejrzałem na alledrogo lecz nie znalazłem tam podstawki akurat pod AM4

Ważne info jest takie że na przykład kupno z Amazonu odpada ponieważ nie mam karty płatniczej, mam tylko konto w banku jakby co a przecież nie będę specjalnie karty zamawiał po to, żeby kupić jedną rzecz

Kupiłeś nową bez bracket’ów?

Obejrzałem kilka unboxingów na YT i wszędzie były… np https://www.youtube.com/watch?v=LxthJm9rDZY

Jakie chłodzenie miałeś wcześniej?

To nie jest tak, że kupowałem oddzielnie płytę, to gotowiec. Tak, na screenach i na YT ów bracket się znajduję, tyle to ja wiem.

No włożyłem spowrotem boxowe ze względu na niemoc założenia Spartana.

To firma/osoba która składała ci tego PC zatrzymała sobie ten element, z nimi się skontaktuj.
Dokupić może być ciężko.

Ewentualnie oddaj to chłodzenie i szukaj takiego które ma własne elementy montażowe przeznaczone dla gniazd AMx.

Jeszcze może być tak, że płyta była w wersji OEM dla producenta składaka i bracket’ów faktycznie nie było, bardziej taką opcję obstawiam.

Pewnie było tak jak piszesz, no nic, pozostaje mi tylko poczekać. Tak czy siak zamierzam w niedalekiej przyszłości zmieniać kompa, więc już upewnię się, że nowa płyta będzie ów bracket posiadać. Żeby chłodzenie się nie zmarnowało :smiley:

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, DO ZAMKNIĘCIA.