Witam serdecznie
Mam problem ze sterownikiem od internetu . Wszystkie sterowniki już zainstalowałem,ale nie działa mi internet w laptopie ; (
Czy może ktoś mi pomóc proszę ? Pobrałem już z drivertoshiba,ale nie działa ;/
Witam serdecznie
Mam problem ze sterownikiem od internetu . Wszystkie sterowniki już zainstalowałem,ale nie działa mi internet w laptopie ; (
Czy może ktoś mi pomóc proszę ? Pobrałem już z drivertoshiba,ale nie działa ;/
Uruchom Menadżer urządzeń (w menu start wpisz devmgmt.msc), kliknij prawym na urządzenie z żółtym wykrzyknikiem, Właściwości, Szczegóły i podaj Identyfikatory sprzętu (kliknij prawym, Kopiuj, wklej np do notatnika, zapisz, przenieś na komputer z internetem i podaj je na forum).
A wiec tak w Other Devices mam 3 żółte wykrzykniki .
Ethernet Controller tu jak klikam szczegóły to napisane jest Resource settings :The device isn’t using any resources because it has problem
Network Controller tutaj to samo
Uknow Device a tutaj jest ACPI\TOS6205
*TOS6205
Wlasnie tu nie moge sie polapac z tym wybieraniem Biore Notebook Family Satelite i tu jest Product series nie wiem co wybrac
Notebook -> Satellite -> Satellite C Series -> Satellite C600D
Teraz odczytaj na dole lapka PSC… chyba sobie poradzisz.
Pobrałem sterownik
LAN Driver Realtek Semiconductor Corporation Windows 7 - 64 Bit
wrzucilem na lapka rozpakowalem ale nie działa to są tylko pliki dll ;/
Tak bym zrobił po przez windows ubdate,albo slimdriverem . Tylko problem w tym,ze nie moge polaczyc sie z internetem bez sterownika do karty albo wifi
Nie potrafisz zaktualizować sterownika przez Menadżer Urządzeń.
Otwórz Menedżera urządzeń, klikając przycisk Start
Na liście kategorii sprzętu znajdź urządzenie, które chcesz zaktualizować, i kliknij dwukrotnie jego nazwę.
Kliknij kartę Sterownik, kliknij przycisk Aktualizuj sterownik - przeglądaj mój komputer… - podasz ścieżkę do tego co pobrałeś i wypakowałeś.
Tak nawiasem mówiąc bierzesz się do reinstalacji systemu nie mając o tym pojęcia.