Brakuje podpisów cyfrowych w IE


(Ryszard Wenta) #1

Przez nieostrożność wykasowałem podpisy cyfrowe umieszczone w przeglądarce IE (w opcjach internetowych, zawartość, certyfikaty). Wynikało z opisu, że są nieaktualne (chyba tylko do 2003 roku), a teraz przy starcie Win 2000 Profesional pokazuje się komunikat, że "oprogramowanie nie zawiera podpisów cyfrowych Microsoft", a w związku z tym system (a raczej IE i Outlook) może źle działać.

>> Post 2 <<

W szczegółach błędów odnalazłem, że nie podpisane pliki znajdują się w pakiecie oprogramowania:

  1. c:\winnt\msdownld.tmp\as01c47c.tmp\ieexcep.inf

  2. c:\winnt\msdownld.tmp\oeexcep.inf

  3. c:\winnt\msdownld.tmp\as04d39a.tmp\scriptpl.inf

Czy rozwiążę problem, jeśli ściągnę ponownie Internet Explorera i nałożę go (zainstaluję) na obecnego? Chodzi o to, żeby nie trzeba było odinstalowywać obecnego i nie utracić poczty elektronicznej itp.

>> Post 3 <<

Dam jeszcze jeden namiar pochodzący z łączenia się ze stroną Windows Update. Ona też nie chce otworzyć się bez tych certyfikatów, żeby ewentualnie można było coś naprawić.

2005-06-12 17:12:21 15:12:21 Error IUCTL Digital Signatures on file C:\Program Files\WindowsUpdate\V4\temp\iuident.cab are not trusted (Error 0x80096005: Podpis sygnatury czasowej i/lub certyfikat nie mogą być zweryfikowane lub są zniekształcone.)

2005-06-12 17:12:21 15:12:21 Error IUCTL Digital Signatures on file C:\Program Files\WindowsUpdate\V4\temp\iuident.cab are not trusted (Error 0x800B0004: Temat nie jest zaufany dla podanej akcji.)

2005-06-12 17:12:21 15:12:21 Error IUCTL Failed to download iuident.cab from http://windowsupdate.microsoft.com/v4/ to C:\Program Files\WindowsUpdate\V4\temp (Error 0x800B0004: Temat nie jest zaufany dla podanej akcji.)


(Maniooo666) #2

Witam,

Bardzo możliwe. Poczytaj:

http://support.microsoft.com/?kbid=293907&sd=RMVP

Poczta jest chyba powiązana z Outlook Express, nie?

Zawsze możesz wyeksportować ustawienia, bądź skopiować wszystkie pliki powiązane z pocztą, adresami itp..


(Philips Piotr) #3

rysiu czemu zakładasz nowy post z tym samym problem juz raz sie pytałes o ten problem. Zainstaluj jeszcze raz Internet Explorera i sprawdz czy działa jak nie to zrób format i po sprawie