mam do was i prośbę i pytanie, otóż: zamierzam sobie kupić router, mam łącze adsl i router puści mi to jako WiFi, i tu właśnie moja prośba, do konfiguracji routera będę potrzebować takie dane jak: Brama, DNS itp itd, zna ktoś jakiś program/stronę itp za pomocą którego to odczytam na podstawie mojego połączenia /adresu IP ?
a może jakiś program, który poda mi bardzo szczegółowe dane na temat mojego połączenia?
dziękuje bardzo można się jakoś odwdzięczyć, jakimś plusem, pochwałą?
=======================
Nie ma potrzeby.
Monczkin.
W takim razie thx
Złączono Posta: 07.09.2007 (Pią) 15:23
mam jeszcze pytanie.
czy możliwe jest to że adres IP i brama jest taka sama?
tak mi wychodzi za pomocą tego polecenia wyżej, a Ip mam dynamiczne, czyli za kazdym razem jest inne- tak samo z bramą, czyli po prostu w opcjach routera wybrać będzie trzeba automatycznie?? proszę o odpowiedź
Się tak nie denerwuj. Może być, że będzie tak samo, ale lepiej nigdy tak nie ustawiać. Jeżeli cała konfiguracja IP jest automatyczna to nie będzie z tym żadnego problemu.
Jak będziesz miał wszystkie komputery podłączone do routera a router do internetu to bramą dla komputerów będzie router.
Tak. Powinno wszystko skonfigurować się automatycznie. Jeżeli nie, to wtedy możesz na sztywno wprowadzić wartości na poszczególnych kartach sieciowych.