Bramka Pentagram Skype FreeQualll Gateway

Niedawno zakupiłem bramkę PENTAGRAM FreeQALL Skype Gateway. Podłączyłem ją zgodnie z instrukcją obsługi ale przy instalacji oprogramowania pojawił się pierwszy problem. W folderze Driver na dołączonym dysku CD nie znalazłem pliku SkyDapter.exe opisanego w instrukcji. Jakimś cudem sterowniki chyba udało się zainstalować metodą prób i błędów. Teraz wyszedł jeszcze jeden problem. Bramkę podłączyłem najpierw do lini i telefonu. Po wciśnięciu ## raz na dziesięć razy pojawia się na komputerze okno Skype. Przypisałem kontaktom numery szybkiego wybierania i po wciśnięciu ## i numeru szybkiego wybierania nic się nie dzieje. Zmieniłem ## na ** (zgodnie z instrukcją) i to samo, tz. nic się nie dzieje. Raz udało mi się ręcznie połączyć z numerem stacjonarnym ale jakość dźwięku była tak fatalna, że po kilku chwilach musiałem się rozłączyć. Odłączyłem linię telefoniczną od bramki i podłączyłem sam telefon. Po podniesieniu słuchawki powinienem być w trybie skype (instrukcja) a nic takiego się nie dzieje. Od czasu do czasu pojawia się skype po wciśnięciu ## (udaje się to jednak bardzo rzadko.) Poza tym po podłączeniu bramki zanikły wszystkie dźwięki w komputerze (nie działają głośniki). Wszystko wraca do normy po usunięciu wtyczki USB z gniazda komputera - dźwięki powracają. Nigdy do tej pory nie miałem takich problemów.

Proszę o pomoc.

Czy to sprawdzona porada!

Przenosze