Brud pod myszką! :?

Skąd się bierze taki czarny brud pod myszką, nie w kulce ani w środku. Poprostu jakiś brud mi się od spodu przylepia…

Skąd to się bierze?? :? :slight_smile:

Proch a podczas poruszania zawija sie normalka przeczysc a hula jak nowa :wink:

Wystarczy dbać o czystość swojego miejsca pracy :smiley:

M yj biurko i podkładke pod mysz

I dalej nie wierze :slight_smile:

Przekonuje mnie wypowiedź DziaD’a, ale skąd mam tyle prochu:? :slight_smile:

Hmmmm no ciekawe skąd, moze daltego ze jesz śniadanie obiad kolecje i xxx przekąsek? Z brudnych łap? Albo proch moze być z czegoś innego 8)

Elementarne zasady higieny przy komputerze.

Najlepsze wyjście z sytuacji :arrow: Mysz optyczna dzisiaj to już nie jest majątek 8) 8) 8)

Cygan nie pyta się jak zapobiegać takiemu brudowi, tylko co może być jego przyczyną :roll:

Też mam optyczną mysz i to samo zjawisko :wink:

czy mysz optyczna czy zwykła, różnicy nie ma :slight_smile:

W myszce optycznej nie trzeba czyścić kulki :stuck_out_tongue:

a co trzeba czyścić?

… bo jej nie ma :slight_smile: nic nie trzeba czyścić, chbya że tak całą myszke do okoła i podkładke

mam to samo :slight_smile:

czym mozna czyścić taką podładke pod mysz taką jakby z gumy i materiału z taką “podpurką” pod ręke gumową ?

I dlatego napisałem o myszy optycznej :smiley:

Niezachowanie:

fiesta Rozumiem brud wokół myszki, ale brud pod myszką :? To chyba nie jest spowodowany nie zachowaniem higieny ?

jak na brudzisz na podkładke to potem jak najedziesz na to myszka to sie pobrudzi ! znam ten ból :slight_smile:

PS: a propo higieny: czym wyczyścić zaschnięty jogurt i w ogóle brud między klawiszami klawiatury ??

Najlepiej powyjmować klawisze i czyścić.

Lub sprężonym powietrzem!

No i co czyzu?? Nie tylko ja jem przy kompie :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Zawsze powtarzam: “Musi być 100% wydajność” [tv, jeść, komp - wszystko na raz ;)]

Rany, o kurzu słyszeliście? Używając myszki trze się o stolik/podkładkę, zciera się naskórek (podstawowy składnik kurzu!) i przyczepia do spodu myszki. Higiena nie ma tu nic do rzeczy, sterylnego mieszkania nikt nie ma.

Aha - na optycznej też się zbiera na nóżkach / ślizgach.

Ja już prawie przyrosłem do komputera. A brud to może od rąk , jedzenia i kurzu.Sam też to posiadam choć posiadam optyczną. Wystrczy dbać o miejsce pracy.

Ryan prawie 90% tematu wyjaśnił - ale oczywiście oprócz organicznego składnika kurzu/brudu, jakim jest naskórek - roztocza (czyli te paskudne żyjątka tworzące środowisko kurzopodobne) - wszelkie syfy tworzą po prostu z powietrza ( a co powietrze zawiera, to uczą na lekcjach i niekoniecznie (a raczej na pewno) jest to czysty chemicznie wzór).

Syf leci zza okna, z przewodów wentylacyjnych i z tzw. oddychania… :stuck_out_tongue:

I tak sobie pomyślałam, że autor topica widać nigdy nie zmagał się z kurzami w domu na jakichkolwiek sprzętach i najlepiej by było, gdyby po prostu zapytał Tych, co z czystością w domu się zmagają na co dzień… zamiast Forumowiczów :twisted:

A reszta odpowiedzi świadczy jedynie o tym, że adwersarze również sami w domu nie sprzątają!

A te syfy były, są i będą - i na to nie pomoże żadne sprzątanie; bo to jest tylko czysta lekcja biologii i nic więcej… :stuck_out_tongue:

A odpowiedź na jakiekolwiek brudy - czy pod myszką, czy na monitorze - czy gdziekolwiek zresztą co można wymyślić… :twisted: jest tylko jedna:

Nie pytaj, skąd ten brud - bo ten brud jest Twój!!!

Taka moja mała parafraza Hemingway’a! :twisted:

Jak ktos załapał, to się cieszę… widać, że zna się na literaturze! :slight_smile: