Witam. Od jakiegoś czasu zmagam się z BSODem o treści "MEMORY_MANAGEMENT". Występuje on podczas włączania systemu, instalacji go bądź oglądania filmów na YouTube itp. Podejrzewając uszkodzoną pamięć ram odpaliłem system w trybie awaryjnym, ściągnąłem MEMTEST
a, wypaliłem na płytce. Wszystko się uruchomiło. Program zrobił drugie i trzecie kółko i nic nie wykrył. Ale niestety problem nadal występuje. Pamięć to 1 GB GoodRam DDR2
Płyta Główna - Nettle2 ECS MCP61PM-HM (od HP)
Procesor - AMD Athlon 64x2 2110 MHZ +4000 2,4 GHz - AM2
Zasilacz - Jeżeli będzie potrzebny konkretny model to go odkręcę i spiszę ponieważ naklejkę mam z drugiej zasłoniętej strony obudowy - 350Watt
Karta Graficzna - Palit NVIDIA 9500GT + 1GB Super
Bios - Phoenix-Award v5,27 (od HP)
Dyski -
-
WesternDigital 80GB
-
Segate 250 GB
System - Windows XP SP3
Komputer to HP Pavilion a6000. Nie jest taki stary. Dołożyłem do niego kartę graficzną i wymieniłem zasilacz bo oryginalny miał 300Watt. Najlepsze jest to, że komputer działa normalnie w trybie awaryjnym. Problemy zaczęły gdy się gdy posypały się oryginalne pamięci ram. Były to 2 x 512MB Hynix. Wtedy właśnie zaczęły się blue screeny. Zakupiłem więc kostkę 1GB DDR2 od GoodRam. BSOD`y były znośnie kiedy włączały się tylko raz na 1 dzień i później było lepiej. Bios jest dość stary bo z 2008 roku. Ściągnąłem program Bios Agent, znalazł nową aktualizację bios ale, żeby ja pobrać to trzeba wykupić abonament na biosagent.com. Kupiłem System Windows 7 Ultimate, włączyłem instalacje i przy kończeniu jej właśnie wyskakuje BSOD o treści Memory_Management. Wgrałem ponownie XP i dalej to samo. System się instaluje, instaluje później wszystkie sterowniki, uruchamiam komputer ponownie i znów blue screen. Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak. Proszę o odpowiedź ponieważ męczę się z tym chyba już od pół miesiąca. Pozdrawiam Steepnicki.