BSoD PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Witam, złożyłem jakiś miesiąc temu komputer, konfiguracja:

Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (GR1333D364L9/4G)

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5’’, 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX) OEM

Procesor Intel Pentium G 630, 2.70GHz, 3MB, LGA1155, 32nm, BOX (BX80623G630)

Zasilacz Tacens RADIX V 450W 85 Plus, 10dB (TAC450RV)

Płyta główna ASRock B75M-GL

Po instalacji OS (win7) przy uruchomieniu (raz na kilka prób) włączał się blue screen “PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA”. W tej chwili dzieje się to prawie zawsze przy włączeniu komputera po dłuższej przerwie. Zwykle BSoD powtarza się 2-3 razy: po włączeniu komputera po dłuższej przerwie, ok 30-60s od pełnego uruchomienia, potem komputer się restartuje i w momencie wyświetlenia “Trwa uruchamianie systemu windows…” BSoD pojawia się ponownie, później znów przy/po “Zapraszamy”. Problem pojawia się też zwykle po wyłączeniu wygaszacza ekranu oraz okazyjnie raz na kilka godzin.

Przeczytałem, że błąd może być spowodowany złym zamocowaniem RAM-u w gnieździe, docisnąłem ram - nie pomogło, zmieniłem gniazdo - również lipa. Pewnego razu pojawił się też BSoD “MEMORY_MENAGMENT”.

Proszę o pomoc, jak mogę poradzić sobie z tym problemem.

Pamięć raczej do wymiany. niestety tak to jest z GoodRAMem.

Trzeba mieć trochę szczęścia żeby trafić na dobre GoodRAMy, ja na początku też musiałem odesłać bo waliło BSoD’ami na lewo i prawo, ale teraz jest OK.