BSOD przy kończeniu instalacji win 7 i brak pliku fwpkclnt.sys

Witajcie,

mam problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Wczoraj postanowiłem na nowo wgrać system. Wszystko chodziło pięknie do czasu pierwszego resetu i kończeniu instalacji. Właśnie wtedy wyskakuje bs, komputer ponownie się uruchamia, a system nie może się załadować ponieważ brakuje fwpkclnt.sys. Ta sama informacja wyświetla się po próbie załadowania trybu awaryjnego. Niestety potrójna reinstalacja nie pomogła. Nie mogę również uzyskać dostępu do opcji “Napraw komputer” w trybie instalacji. Nie pomogło wyczyszczenie całego dysku w trybie instalacji za pomocą konsoli. Również przywrócenie ustawień fabrycznych BIOS nic nie dało. Nie mam pomysłu co może być nie tak.

Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi.

Obstawiam uszkodzony nośnik, źle pobrany obraz ISO. Na początek załatw inną płytę lub pobierz ponownie obraz ISO i sprawdź sumę kontrolną dla pewności.

Płyta jest oryginalna, zero ryski na niej. Dwa, trzy miesiące temu używana na innym laptopie, który bez problemu zainstalował system.

Hmm spróbuj zbootować np. MHDD i wrzuć zdjęcie spod F8

http://www.nirvanowiec.republika.pl/MHDD.html

jednak siadł mi dysk i wystarczyła wymiana na nowy. Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki :wink: Temat do zamknięcia.