Witam.Otóż piszę w sprawie problemu, z moją kartą dźwiękową.Gdy podłącze słuchawki,głośniki, wszystko działa jak należy, w dobrej jakości(tak mi się zdaje),lecz gdy podłącze mikrofon,i ustawie go w oprogramowaniu,to koledzy na ts mówią, że w tle słyszą szumy,a jak wejdę do jakiejkolwiek gry,zaczyna się ostre buczenie jak by ufo nadlatywało.Moje pytanie,jakie sugestie,jakaś pomoc z waszej strony ? Z góry dziękuję.Pozdrawiam
Wpinasz może mikrofon w złe gniazdo? Ta karta ma gniaz od groma i może nie potrafi sobie sama dostosować gniazda…
Loger1234 , zapoznaj się, proszę, z tym tematem i tą stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) i opcji Użyj pełnego edytora - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Zmniejsz ‘Zwiększenie wydajności mikrofonu’ na 0 dB o ile masz obecnie więcej
Wpinam w dobre gniazdo,czytać jeszcze umiem,to prawda ma tych gniazd od groma.
Zmniejszałem,zwiększałem,ściszałem,pogłaśniałem i w każdym wypadku, mniej lub bardziej,mikrofon na ts łapie szumy, jakieś zmiany,a w grze buczy
A na innym mikrofonie jak jest? sprawdź.
Tak,na kilku mikrofonach to się dzieje.
Patrz na to, wygląda że to wada fabryczna… żeby karta za tyle pieniędzy nie działała z mikrofonem, jak napisano na końcu: lepiej działa ta za $5:
http://rog.asus.com/forum/showthread.php?39398-Xonar-Phoebus-Solo-Buzzing-Noise
Jeszcze jest możliwość, że masz źle uziemiony komputer. Ja tak kiedyś miałem (kiepska instalacja elektryczna). Pomogło dodatkowe uziemienie - połączyłem kablem obudowę komputera do kaloryfera.
Tat, tak wiem tak być nie może! Przepraszam tym samym wszystkich elektryków! Ale co zrobić? - tylko to działało.
Więc:
-
zintegrowana karta muzyczna jest wyłączona w biosie
-
jak nie robiłeś trzeba uaktualnić oprogramowanie do karty
-
jak masz więcej slotów PCIE przełóż kartę do innego
-
możliwe,że karta uszkodzona
-
masz jakieś silne pola elektromagnetyczne w okolicy
-
coś w kompie powoduje zakłócenia np: zasilacz
Dobrze by ją było sprawdzić na innym kompie?
Ja jestem elektrykiem ale wybaczam Sądzę że to nie wina uziemienia
-bios będę musiał zobaczyć
-Update robiłem sterowników
-przekładałem do innego slota i w tedy nawet mi sterowniki nie działały jak by coś się rozkraczyło
kartę spróbuje sprawdzić u kolegi