Cześć:)
słuchajcie dzisaj sobie gram w po chwili jest chwilowe buczenie w tych głośniczkach:| tak jakby je do prądu podłączano:P wiecie jak zaradzić temu buczeniu??
Cześć:)
słuchajcie dzisaj sobie gram w po chwili jest chwilowe buczenie w tych głośniczkach:| tak jakby je do prądu podłączano:P wiecie jak zaradzić temu buczeniu??
powiem CI tylko że mojemu kumplowi w tych samych głośnikach gra jakieś ruskie radio,
siedzi na kompie coś tam sobie klika i bez włączonego żadnego playera w cewkach indukuje sie jakieś ~ruskie/ukraińskie ględzenie, jak sie wsłucha to słyszy je bardzo wyraźnie i ktoś kto by znał ten język mógł by to zrozumieć
ciężko powiedzieć jakie to fale, jakieś zapewne z przedziału 20-20kHz
wiec jeśli twoje też buczą to możliwe że nic nie będzie sie z tym dało zrobić, taka juz ich przypadłość :], ale to nie znaczy ze nie masz próbować. przede wszystkim sprawdź czy nie ma jakiś przebić na przewodach i/lub uszkodzonych połączeń
Ja miałem takie buczenie gdy coś było źle podłączone. Też mam głośniki logitecha i… też czasami słyszę jakieś dźwięki np. tak jak by taksówkarze rozmawiali, lol
Podobno Logitech X-530 i X-540 odbierają jakieś radia. Pełno takich informacji w internecie.
Kolega ma Logitechy X-530, ja mam Logitechy X-230 i nie słychać w nich żadnego buczenia, trzeszczenia czy ruskiego radia, koleżanka ma Logitechy X-540 i też nie słychać żadnych odgłosów, dziwne to jest.
Może coś poradzę… mam Creative T6060 5.1 i od początku gdy włączę XP i dam na fulla głos słyszę takie buczenie, huczenie i jak to zwał. Wtedy wchodzę na ikonkę Głośności koło zegarka tam wyciszam Line-in i przestaje.
Chociaż teraz już mam tak, że jest tylko lekkie “syczenie” przy najgłośniejszym trybie… nawet jak wyłączę to “głośniejsze buczenie” xD ^ Będę musiał pokombinować.
mam podobny problem w P5800 Tak samo od casu do czasu w głośniku głównie centralnym słychać dziwne syczenie/buczenie (narastające i uciszające się) Jakoś się przyzwyczaiłem do tego ale jak dało by rade TO usunąć to byłbym bardzo zadowolony
więc ja Wam powiem, że moje głośniczki żadnego radia nie odbierają:) Dzięki Bogu:P Buczeć też przestało, więc tak jak przypuszczałem chodziło o słabe napięcie spowodowane wiatrami…Teraz jest wszystko OK… Słyszałem, że na buczenie warto kupić taką listwę:P
mam podobną listwe też z firmy Ever ale nic nie daje 8)
apropo logiteh’ów x-540, jakie kable potrzebne są kable do przedłużenia? bo jak wsadziłem podwójnego cincha(7m) to w tylnych satelitach prawie nic nie słychać
Mam logitecha x- 540 podłączone pod zintegrowaną kartę i 0 problemów, proponuję zobaczyć czy taki sam problem powtarza się na innym omputerze jeżeli oczywiście masz taką możliwość.
odświeżę trochę ten temat, otóż mam Logitechy -530 i problem jest taki, że gdy je mam za cicho to buczą szumią itp:| pomaga podgłośnienie lub wyjęcie wtyczek z karty dźwiękowej lub wyjęcie kilku wtyczek z subwoofer’a wtedy przestają tak szumieć. Co może być przyczyną? Czytałem na googlach itp ale wszyscy mieli ten problem gdy jest za głośno.