Buczy w głośnikach od wieży po podłączeniu do kompa


(Dawid Tworzy) #1

Witam!

Dziś podłączyłem sobie wieże do komputera i już są problemy... Okropnie buczy w głośnikach od wieży, kiedy chce sobie posłuchać muzyki z PC'ta.

Pierwsze zasadnicze pytanie... czy moge podłączyć wieże do kompa, jeżeli nie posiadam karty muzycznej?

Model mojej wieży to: SONY FH - B5CD ( dosyć stary to sprzęt ), płyta główna to ASUS A7V8X...Kabel mam dobry ( złączka ).

Podczas normalnej pracy wyszystko jest dobrze, ale to się zmienia po podłączeniu...

Dzięki.


(Szymszejdi) #2

A jak to ma Twoim zdaniem działać? Karta muzyczna jest odpowidzialna za dźwięk w komputerze więc jak jej nie ma to i nie ma dźwieku.

Napisz jak podłaczyłeś tą wierzę do kompa? Może jednak skorzystaj z karty muzycznej :wink:


(Thomansinho) #3

Podstawowe pytanie: czy to buczenie słychać razem z odtwarzanym dźwiekiem, czy słychać tylko buczenie bez dźwięku?


(Dawid Tworzy) #4

Skoro ma własne zasilanie, to czemu nie... ( troche głupia odpowiedz... )

Podłączyłem to tak:

  1. Kupiłem taki kabel audio ( po kosultacjach ze sprzedawcą... )

abe113786ad5d757m.jpg

  1. Teraz poprostu podłączyłem wtyczki tam gdzie trzeba ( czarny na miejsce wejścia głośników, a pozostałe do wieży... wejścia były... )

  2. Włączyłem na wieży "phono" i sie zaczeło buczenie...

Tak, budzenie było słychać nawet na niskim poziomie dzwięku ustawionym na wieży bez odtwarzania muzyki... dodam jeszcze, że takie niskie tony są lekko czyste natomiast jak już muzyka się "rozkręci" to słychać dosłowne buczenie...

Oto ona:

0524af1709a29fc3m.jpg

c9c8923b1908d435m.jpg


(Thomansinho) #5

Sprawdź podłączenie, może jest troche luzu, ja tak miałem przy starym telewizorze. Podłączyłem takim samym kablem jak ty(w drugą strone) ale buczało, okazało sie że wyjście z tv, było milimili większe :expressionless: