Witam,
czy jest jakiś programik, który wyłączy komputer automatycznie o podanej godzinie oraz rano go włączy i zacznie wyć alarm. xD Potrzebuje taki budzik, bo mój mi się nie sprawdza. xD
Witam,
czy jest jakiś programik, który wyłączy komputer automatycznie o podanej godzinie oraz rano go włączy i zacznie wyć alarm. xD Potrzebuje taki budzik, bo mój mi się nie sprawdza. xD
Raczej żaden program nie włączy ci kompa.
Jakim się bawiłem to miał auto on i off… xD No dobra, a gdybym kompa zostawiał włączonego… chodzi głównie o ten budzik, który włączy jakis WKURZAJACY dzwiek o danej godzinie.
Budzik pewnie jest do kompa ale komp musiał by być włączony, poszukaj w google.
Z programem włączającym system jeszcze się nie spotkałem. W końcu system musi odpalić dany proces i uruchomić zadanie. Co do automatycznego wyłączenia albo włączenia jakiegoś dźwięku, możesz skorzystać z darmowego odtwarzacza AIMP2 - http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … +Build+330
Program mało tego, że lekki, funkcjonalny jako odtwarzacz, to jeszcze posiada wymienioną przez Ciebie funkcje.
Co do wyłączenia komputera polecam
Czasowy Wyłącznik Komputera CWK . Sam z niego korzystałem i sprawuje sie bdb . Wpisz w google ^^
4 opjce
po upływie danego czasu …
po bezczynności która trwa jakiś czas …
o wyznaczonej godzinie
i gdy dany program zostanie zamknięty .
Osobiście polecam ;d
A co do włączania komputera - nie spotkałem się z takim programem xD
CWK lub w uruchom shutdown z odpowiednimi opcjami.
Uruchamianie kompa ustawiane w BIOSie o ile maz taką opcję.
Autostart z programem Budzik czy coś w tym stylu i aby program odrazu zaczynał budzik czy tam coś podobnego.
Tak, mam taką opcję.
Wielkie dzięki wszystkim, mam teraz budzik. XD
Komp włącza się o godz. 6.00 (sprawdzałem ustawiłem na 22:10 i się włączył sam), w autostarcie mam Aimp2 i na 6:10 ustawione zeby wlaczyl muzyke.
– Dodane 30.03.2009 (Pn) 6:05 –
Kurde AIMP2 raz się włącza raz nie… sprawdzałem czy wszystko działa i ze 3 razy uruchomił muzykę a przy następnym razie już wyczyscił listę odtwarzania.
Jeśli AIMP2 szwankuje to można zainstalować Kalendarz XP.
W Kalendarzu XP po zaznaczeniu “Uruchamiania wraz ze startem systemu” można uruchomić “Alarm” z wybraną piosenką i ustawić dokładną godzinę i wybrać, żeby uruchamiał “Alarm” w każdy dzień o tej samej godzinie. Można też uruchomić w razie potrzeby “Uruchamianie radia wraz ze startem systemu” i wybrać stację radiową, albo uruchomić Menedżer m3u, żeby uruchamiał się codziennie wraz ze startem systemu i budził nas piękną piosenką.
Wielkie dzięki, ale skorzystam z nowo odkrytego budzika we wieży.
Wieża się będzie włączać o danej godzinie i włączać radio, muzyke z kompa (bo tak mam podlaczone ;p) lub piosenki z CD itp.