Bug w Operze - background dla <option>

na 10.60 (winVista) chodzi

sprawdź czy konsola nie wyświetla jakichś błędów

edit:

poprawka - jednak też nie działa

Konsola czysta. Sprawdziłem też na XP - ten sam efekt: nie ma kolorów pod selectami…

U mnie na 10.60 nie chodzi, wygląda to tak, że jeżeli napiszemy jakikolwiek znacznik, bądź cokolwiek co spowoduje obniżenie (

,

,

, margin-top) select’a to tak jakby wszystkie option “odziedziczyły styl selecta”. Natomiast, jeżeli napiszemy tekst w to select ustawi się obok tekstu, poprawnie wyświetlając kolory (po przez poprawnie rozumiem sposób działania kodu nr. 1). Nie mniej nie wiem dlaczego tak się dzieje, może warto by to zgłosić do staff-u opery?

może wystarczy tego selecta objąć w ?

kostek135 - buga już zgłosiłem. Ale to nie zmienia faktu, że muszę funkcjonalność rozwiązać trochę inaczej. Co śmieszne IE parsuje to poprawnie :confused: Oczywiście w pełnej wersji strony zwykłego selecta poprzedza mnóstwo divów, paragrafów i spanów, więc Twoje rozwiązanie niestety niezbyt się nada. Ale dzięki za sugestię.

cayman3_11 - To tylko wyrywek kodu, który pojawił mi się na stronie. W pełnej wersji oczywiście wszystko jest w formie. Ale problem wciąż występuje.