Buty puma - oryginał czy podróbka?

Witam. Czy ktoś z was mógłby ocenić poniższą aukcję pod względęm oryginalności tych butów, bo ja mam pewne wątpliwości typu : buty niby nowe ale brak: pudełka i dowodu zakupu, ale zobaczcie sami :

http://www.swistak.pl/aukcje/3135355,PU … ATIS-.html

Wydaje mi się iż mogą to być oryginalne buty ale są to buty które nie spełniają norm produkcji, np. za dużo kleju, słaba jakość materiałów itp.

Z tego, co widać na zdjęciach buty nie są oryginalne, ponieważ puma nie daje takiej przywieszki z napisem “PUMA” i ogólnie te buty jakoś nie mają fasonu (szczególnie ten tył jest jakoś tak wypchany). Osobiście radzę Ci poprosić sprzedającego o większą ilość fotek, na których m.in. będzie widać hologram z metki (wewnątrz obuwia) na tle całego buta. Wtedy możesz sobie je porównać z innymi bardziej lub mniej oryginalnymi wersjami :smiley:

raczej oryginalne, chcesz wiedzieć wiecej napisz do tego kolesia, podał adres e-mail

jak dla mnie to podróbki. jakoś tak dziwnie wyglądają…

Lepiej kupować jednak w sklepach firmowych. Nie zawsze oszczędzanie się opłaca.

ja kupiłem adidas kartaya na allegro za 250 normalnie chodzą po 470 w sklepach adidasa no i teraz po pół roku zaczynaja sie rozklejać

ale nike mercurial varpor z allegro trzymają się już rok przy dość intensywnym użytkowaniu. (kupiłem za 170 - w gosport za 250)

Wg mnie te buty nie są oryginalne. Zazwyczaj puma nie dodaje takiej przywieszki PUMA jak zauważył ralph7 … wogole jakoś tak dziwnie wyglądają…:stuck_out_tongue:

Jak inni zauważyli, dziwnie wyglada ta metka PUMA przy bucie… Ja kupiłam praktycznie takie same (w sklepie,bez tego żółtego znaczka na tyle) za 199zł. Jak dla mnie to do oryginalnych są łudząco podobne, pytanie czy są??

a poza tym: dlaczego metka jest biało-niebieska skoro

-puma ma 90% metek czerwonych

-jest to but ferrari więc mogłaby być czerwona/żółta ale NIE BIAŁO-NIEBIESKA!!

To są podruby z Ukrainy mieszkam blisko granicy to odrazu widac ze to czysrta Ukraina

No to kolega potwierdził moje przypuszczenia :lol: Na 100% jest to podroba! !!

Dokładnie jeszcze do tego ta metka :shock: :mrgreen: w sklepach firmowych takiej też nie widziałem…

Oryginalne podróbki z bazaru :mrgreen:

aby na 100% wiedzieć czy to podróba czy orginał zapytaj się sprzedawcy czy wystawiany jest paragon,gwarancja na nie i w jaki sposób owa gwarancja jest realizowana i poproś aby wysłał ci na maila skan faktóry jaka dostał przy kupowaniu tych butów w hurtowni

http://www.allegro.pl/item301109344_now … azja_.html

Czy to samo jest tutaj?

Kumpel kupił sobie te buty i teraz nie wie w końcu czy oryginał

Ta metka podejrzanie wyglada

Metka jak i buty widać niedokońca idealnie zrobione raczej to też Made In Ukraina…

na całej aukcji nie jest ani raz napisane “oryginalne”…

Z tego wynika, że można sprzedawać podróbki? Marka PUMA jest znakiem zastrzeżonym, więc musimy przyjąć, że wszystko sprzedawane z ich metką jest oryginalne. W innym wypadku jest to przestępstwo które po kupieniu takiego towaru należy zgłosić na policję.

Wg mnie jeśli ktoś chce mieć pewność to nie kupuje z niepewnych źródeł na allegro.