Zaczynam naukę języka oprogramowania C++ w wersji konsolowej i mam do Was pytanie: czy istnieje kod, który zablokuje możliwość zamykania programu krzyżykiem?
Nie musi być blokada procesu (choć to i tak pewnie niemożliwe…), tylko, żeby ten krzyżyk stał się nieaktywny.
– Dodane 14.08.2013 (Śr) 23:04 –
W Internecie znalazłem, że trzeba jakieś WinAPI mieć… Ale ja nie rozumiem, co to jest. Początkujący to dużo powiedziane o moim poziomie wiedzy o C++.
A czy mógłbyś mi podać jakieś przykłady kodów? Ja tej strony nie rozumiem. Mam wypisane te funkcje, ale co z resztą… te parametry w nawiasach… I gdzie są te numery wypisane…
Po prostu mam trudności z nawigacją po tej stronie. Ja jestem początkującym i może z czasem się przyzwyczaję do tej strony i będę umiał z niej normalnie korzystać.
No offence, ale bez znajomości angielskiego nie masz absolutnie żadnych szans w światku programowania. Wszystkie polskojęzyczne materiały wysiadają przy oficjalnej dokumentacji, powstałych przez dekady artykułach/wpisach blogowych i przede wszystkim StackOverflow, gdzie opisano dziesiątki tysięcy haxów i kruczków związanych z różnymi i różniastymi językami programowania.