[c#] Kilka pytań - webkit, cookie


(Oski225) #1

Witam, mam do was kilka pytań odnośnie c#:

  • Jak dodać do Visual C# 2008 Express biblioteke WebKit? Ściągnąłem webkit nightly builds, chciałem dodać do niej referencje, jednakże otrzymuje błąd

hmoa.jpgw791.png

  • Napisałem funkcje logującą się na konto premium na rapidshare.com:

    string postData = "login=MojLoginpassword=MojeHaslo";

            byte[] byteArray = Encoding.UTF8.GetBytes(postData);
    
            WebRequest request = WebRequest.Create("https://ssl.rapidshare.com/cgi-bin/premiumzone.cgi");
    
    
            request.Credentials = CredentialCache.DefaultCredentials;
    
    
            ((HttpWebRequest)request).UserAgent = "Przyklad";
    
    
            request.Method = "POST";
    
    
            request.ContentLength = byteArray.Length;
    
    
            request.ContentType = "application/x-www-form-urlencoded";
    
    
            Stream dataStream = request.GetRequestStream();
    
    
            dataStream.Write(byteArray, 0, byteArray.Length);
    
    
            dataStream.Close();
    
    
            WebResponse response = request.GetResponse();
    
    
            Stream data = response.GetResponseStream();
    
    
            StreamReader reader = new StreamReader(data);
    
    
            string responsefromserwer = reader.ReadToEnd();
    
    
            textBox1.Text = responsefromserwer;
    
    
            response.Close();

jak mogę teraz zapisać cookie i np. ściągnąć plik używając tego konta?

  • Jak mogę zalogować się na takie fora jak to? Prawdopodobnie trzeba użyć ciasteczek(właśnie nie wiem jak to zrobić), żeby wyjąć sid'a?

To są pytania, które mnie dręczą od jakiegoś czasu. więc prosze o możliwie dobre wytłumaczenie :slight_smile:


(Fiołek) #2

Dla WebKit musisz poszukać wrappera pod .NET bo jest to natywna biblioteka.


(Oski225) #3

Te wrappery do webkita na c# są strasznie niedopracowane... Znalazłem za to wrapper do Gecko, który już dużo lepiej działa :slight_smile:

Czekam na odpowiedzi na inne pytania :slight_smile:


(system) #4

Kiedyś pisałem program żeby sprawdzać ile zostało danych na koncie RadpiShare, kiedy upłynie termin itp.

Użyłem wtedy biblioteki ChilkatDotNet2

http://www.example-code.com/csharp/http_loginForm.asp

i tutal logowanie.