Sprawa wygląda tak. Dostałem do zrobienia projekt zaliczeniowy polegający na przekształceniu aplikacji PC napisanej w borlandzie (dżizys kto tego używa?) do zdalnego sterowania robotem mobilnym. Mam go przekształcić na aplikację dla komputerów PDA w visualu 2005. Mój opiekun projektu to totalny kretyn i po miesiącach walki z nim o pisanie go od nowa w C# uparł się przy C++ i teraz co z tego wynikło:
Założyłem ten projekt dla urządzeń mobilnych, poincludowałem te pliki co tam dostałem i kompilator wygenerował bodaj koło 100 błędów. M.in. jeden bardzo ciekawy (najczęściej występujący), wg którego klasy uzyte w kodzie nie są klasami używanymi w tym typie projektu (wuteef?). Moja wiedza na temat C++ jest dosć skromna (tym bardziej C++ dla urządzeń mobilnych), ale zdawało mi sie, że klasy w C++ to klasy w C++ i kropka. Może ktoś zna te różnice? Chciałbym mieć chociaż jakieś potwierdzenie, że chociaż pare godzin przy tym projekcie siedziałem i coś próbowałem :), a zaliczenie do końca września :/.