Napisałem prosty programik do zgadywania liczby, którą wylosuje komputer, ale chyba coś przedobrzyłem a nie mogę zrozumieć o co chodzi z błędem. Proszę więc o pomoc co jest nie tak.
Po pierwsze “int main”. Po drugie chyba potrafisz przeczytać komunikat błędu? “initialization of ‘aWylosowana’ is skipped by ‘case’ label”. Domyślam się, że chodzi o to, że inicjalizujesz zmienne wewnątrz bloku case, a wykonanie tego kodu jest warunkowe. Możesz dodać klamry {} wokół przypadków case, tworząc tym samym nowy zakres leksykalny. Jednak ja radzę całkowicie przepisać kod (w ramach ćwiczenia, bo widzę, że to jakiś kurs C++. Chyba niezbyt dobry jeśli taki kod pojawił się w nim). Zobacz ile masz tam powtarzającego się kodu, każdy przypadek case to praktycznie ten sam kod. Wystarczą Ci pojedyncze zmienne: wylosowana, zgadywana, zgadywana_min, zgadywana_max - pozbędziesz się w ten sposób całego bloku switch, a kod będzie wielokrotnie krótszy. No i jeszcze radzę więcej uwagi przyłożyć do formatowania kodu, wcięcia sprawiają, że ten jest bardziej czytelny.