Ostatnio zacząłem swoją przygodę z SFML w C++. Wszystko robiłem tak jak jest opisane tutaj. Kody z kursu oraz moje eksperymenty kompilują się, wszystko działa tak ja powinno ale zauważyłem że tylko gdy aplikację uruchamiam z CodeBlocks. Gdy próbuję uruchomić aplikację z poza środowiska (uruchamiam plik .exe) to wyskakuje błąd: Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono libgcc_s_sjlj-1.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem. Pobrałem ten plik dll z internetu i dodałem do katalogu z plikiem .exe oraz kolejny którego braku później się czepiało (libstdc+±6.dll). Potem znalazłem na kompie następne 2 dll-ki których nie znalazło: libgcc_s_dw2-1.dll oraz libwinpthread-1.dll (pozostałość po Qt). Teraz pojawił się inny błąd: Nie znaleziono punktu wejścia procedury __gxx_personality_sj0 w bibliotece libstdc+±6.dll. Dlaczego ciągle wyskakują błędy? Co zrobić żeby można było uruchomić program spoza środowiska?
Mam CodeBlocks 16.01 niedawno pobrany (wcześniej miałem 13.12). Windows Vista. SFML 2.3.2 GCC 4.8.1 TDM (SJLJ) - 32-bit