Modyfikuję dane w pliku .txt. Najprostszy sposób jaki mi przyszedł do głowy to strumieniowe czytanie danych i zapisywanie do drugiego pliku (po drodze wstawiam gdzieniegdzie zmodyfikowane dane).Po pierwszym przetworzeniu pojawia się znak pustej linii. Po drugim pojawiają się dane śmieci (pętla wykonuje się raz za dużo,while(!eof())). Ustawiam kursor zapisu w odpowiednim miejscu, jednak gdy próbuję go nadpisać znakiem “”, nie dzieje się nic, a NULL daje w wyniku 0. Macie jakieś pomysły jak się pozbyć tego znaku końca lini ?
Komplikator VisualStudio 2008, Windows 7 Proffesional (ale w tym przypadku to chyba nie ma znaczenia
Co do znaku nowej linii, to pojawia się tam, bo go wpisujesz za pomocą endl. Być może w kolejnym przebiegu to właśnie powoduje problem - w pliku zostaje pojedynczy znak nowej linii i cała pętla wykonuje się raz jeszcze. (ale zgaduję, nie kompilował i nie sprawdzałem)
@nr47 Masz rację (tak samo to opisałem, ale trochę bardziej zawile), ale w tym miejscu jest niezbędny ten endl(inaczej otrzymałbym np “BillGates.txtOsama”). Czytając wasze wypowiedzi olśnienie dostałem ^^.