C:\Windows\System32\olemb32.dll - zły obraz


(Uzik1237) #1

Witam.

Otóz mam taki problem przy włączeniu komputera wyskakuje mi taki komunikat

"NeroCheck.exe-Zły Obraz, Aplikacja lub Biblioteka DLL C:\Windows\System32\olemb32.dll nie jest poprawnym obrazem systemu windows NT. Sprawdź to z dyskietką instalacyjną."

Niewiem o co może chodzić . Prosiłbym o pomoc. Z góry dziekuję.


(Leon$) #2

Pobierz OTListIt2: otl-gmer-rsit-dds-inne-instrukcje-t370405.html przeskanuj daj log OTListIT.txt oraz Extras.txt.

:slight_smile:


(Uzik1237) #3

http://wklejto.pl/56468 -- plik OTL ze skanu .

Mam nadzieję że już wszystko poprawiłem. Proszę teraz o pomoc.


(Agatonster) #4

Marcin1014 ,

Proszę zapoznać się z tematem TYTUŁOWANIE TEMATÓW i poprawić tytuł na konkretny, mówiący o problemie, w poście dokładnie opisać problem. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Wklejanie logów na forum - przeczytaj i zastosuj się do zaleceń

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Leon$) #5

OTL w oknie Custom Scans-Fixes wklej następujący skrypt:

Kliknij w Run Fix. Zatwierdź restart komputera.

potem nowy log OTL

:slight_smile:


(Uzik1237) #6

http://wklejto.pl/56480 ---> Nowy log.


(jessica) #7

Zanim @Leon$ obejrzy ostatni log, to sprawdź te powyższe pliki na -> JOTTI/ albo na VIRUSTOTAL.

Te zaznaczone będą na pewno do usunięcia, bez względu na wynik sprawdzania, bo są związane z plikiem i kluczem, które właśnie już zostały usunięte.

Nie napisałeś nic, czy sytuacja się poprawiła. Być może jest jeszcze Rootkit BEAGLE, bo objawy trochę kojarzą mi się z nim?

jessi


(Uzik1237) #8

Na początku nie mogłem uruchomić kompa tzn. włączał się ,ładowały się programy na pasku zadań i nagle sie ścinało musiałem resetować kompa. I tak kilka razy ,aż w końcu włączył się i pojawił się ten problem.Dzisiaj juz normalnie se włączył bez żadnych problemów.

Co do plików:

system.dll -- skanowałem tym Jotti.Jeden z dwudziestu wykrył Trojan.Gamehack (ClamAV ten antyvir)

gigawiw.exe -- Jeden z dwudziestu wykrył W32/Skintrim.1!Generic (F Prot)

giyos_navfx.dat -- w tym nic nie znaleziono.


(Leon$) #9

myślę że pliki wskazane przez jessi należy usunąć

system.dll - nie ta lokalizacja

gigawiw.exe - exe nie znane

OTL w oknie Custom Scans-Fixes wklej następujący skrypt:

Kliknij w Run Fix. Zatwierdź restart komputera.

Pobierz CCleaner http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

przeskanuj nim i wyczyść rejestr.

zrób optymalizacje uruchamiania

http://cybertrash.netarteria.pl/cyber/i ... 378.0.html

W OTL kilknij CleanUp

Wyłącz I włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.http://support.microsoft.com/kb/310405/pl

przeskanuj

Dr.WEB CureIt! http://www.dobreprogramy.pl/DrWEB-CureI ... 12976.html

:slight_smile:


(Uzik1237) #10

I powinno pomóc ta. Dzięki za pomoc wszystkim.