Witam, mam problem z uruchomieniem Call of Duty 2. Po włączeniu gry przez sekundę pojawia się czarny ekran, po czym wraca do pulpitu. Windows 10 1809, grafika Radeon RX 580. Oczywiście tryb zgodności z Windowsem XP SP3, no i jako administrator. Co może być przyczyną tego problemu?
Pytam, bo na laptopie z tą samą wersją Windowsa 10, grafiką Radeon M7 R445, oraz tych samych ustawieniach zgodności, gra działa zupełnie normalnie…
Próba instalacji kończy się komunikatem, że jest już zainstalowana nowsza lub równorzędna wersja DirectX.
Jak już pisałem w pierwszym poście, na laptopie z identycznym systemem (a więc i DX12) gra działa normalnie, dlatego wnioskuję że to raczej nie wina DX…
Pierwszy raz próbowałem instalować przez web installer. Tym razem udało się zainstalować, z tym że nic to nie dało.
Podczas którejś próby uruchomienia monitor wyświetlił komunikat że 800x600 to za mała rozdzielczość. Fakt, gra pierwszy raz uruchamia się w takiej rozdzielczości. Próbowałem kombinować z plikiem config skopiowanym z laptopa (ponieważ tworzy się on dopiero po pierwszym uruchomieniu gry i utworzeniu profilu), w którym jest ustawiona rozdzielczość 1920x1080. Niestety także bez skutku.
Jak na złość w profilu gry z ustawień karty graficznej akurat nie ma możliwości ustawienia rozdzielczości…