Witam. Problem z odtwarzaniem treści w Firefox. Po kliknięciu „odtwarzaj” Pojawia się błąd jak na zrzucie ekranu. Na Edge wszystko ok. Jakieś sugestie?
Sprawdzić czy Widevine się pobrał:
about:addons
→ zakładka wtyczki, nie powinno być napisu, że zaraz skończy się instalacja lub zacznie pobieranie.
Potem można sprawdzić na czystym profilu Firefox:
about:profiles
→ tworzymy nowy profil, stary oznaczamy jako domyślny, gdyby nowy przejął tę rolę i przy nowym klikamy „uruchom nowe okno przeglądarki z tym profilem”.
Jak wtedy ruszy, to coś może być nagrzebane w starym profilu (dziwnie ustawienia lub np. uszkodzony dodatek).
Upewnij się, że masz w ustawieniach Firefox włączoną opcje DRM.
- W panelu Ogólne przejdź do sekcji Treści DRM (Digital Rights Management).
- Upewnij się, że opcja Odtwarzanie treści chronionych przez DRM jest zaznaczona.
Tu więcej o DRM ustawieniach na Firefox
Niektóre serwisy VOD/TV „nie lubią” FF (tylko Chrome i Edge) i nawet jeśli DRM/Widevine w FF działa prawidłowo to i tak zabezpieczone treści mogą się nie odtwarzać. W FF jako wolnym i otwartym oprogramowaniu takie zabezpieczenia łatwiej ominąć.
Czasami to zależy od profilu zabezpieczeń Widevine.
Nie wszystkie są obsługiwane w FF.
Często serwisy wprost banują niektóre przeglądarki.
Spróbuj zmienić user-agent na np. Chrome, już nie raz miałem taką sytuację, że po takim zabiegu dana strona nagle odtwarzała materiał wideo.
Próbowałem już chyba wszystkiego. Niestety nie lubią raczej Firefoksa. Nie działa.
Po aktualizacji do 129.0.1 działa.
Bo niby naprawili jakiś błąd z VoD:
Fixed
Fixed playback issues on some websites with copyrighted video served via digital rights management. (Bug 1911283)
Jedynie Hulu niby bliżej do platformy Disney+, jak mnie pamięć nie myli.